Στο θυμικό και στο συναίσθημα των Ελλήνων απευθύνθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αρκετά σημεία της ομιλίας του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας στη χώρα.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Ασβεστοχωρίου και στον οίκο ευγηρίας όπου έχασαν την ζωή τους 27 άνθρωποι, από έναν εργαζόμενο, ο πρωθυπουργός μίλησε για το λάθος που πρέπει να γίνει μάθημα για όλους μας.

«Τίποτα δεν με στενοχώρησε περισσότερο από το περιστατικό στο Ασβεστοχώρι, όπου από ένα πρόσωπο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 20 άνθρωποι. Ας γίνει ένα μάθημα ζωής για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και σχετική αναφορά στους νέους, που φάνηκε ότι δύσκολα πείθονται για την επικινδυνότητα της κατάστασης.

«Δεν υπάρχουν οι κακοί νέοι που τον μεταδίδουν και οι υπεύθυνοι ενήλικες. Υπάρχουν μόνο ανεύθυνοι πολίτες, όλων των ηλικιών. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ωστόσο είναι υπεύθυνη».

Σημειώνεται ότι πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του, απεύθυνε έκκληση, τόσο προς τους πολίτες, όσο και προς τα κόμματα, να απευθυνθεί το καθένα στο κομματικό του ακροατήριο και να ζητήσει, όχι να ακολουθήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά τα μέτρα των ειδικών.