Την πόρτα της υπουργού Παιδείας χτύπησε ο κοροναϊός.

Όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, ενώ σε αντίθεση με τον σύζυγό της η υπουργός δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Η υπουργός Παιδείας μάλιστα αποτελεί το πρώτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που νοσεί από την Covid – 19, ωστόσο στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν τεθεί σε καραντίνα ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Νίκος Παπαθανάσης, αλλά βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σε συχνά τεστ ανίχνευσης του ιού μάλιστα υποβάλεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν την υπουργό Παιδείας βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Ο πρώτος βουλευτής που εντοπίστηκε θετικός στον ιό, ήταν ο βουλευτής της ΝΔ στη Λάρισα Χρήστος Κέλλας, ο οποίος ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και η περιπέτεια της υγείας του έληξε αισίως.

Ο επίσης «γαλάζιος» βουλευτής στην περιφερειακή ενότητα Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό, μετά την εκδήλωση κρούσματος στο πολιτικό του γραφείο στην Αλεξανδρούπολη.

Από τα πρώτα περιστατικά της νόσου – στον χώρο της πολιτικής – ήταν η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, η οποία μετά την εκδήλωση ύποπτων συμπτωμάτων εξετάστηκε για τον κοροναϊό με το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Τα αποτελέσματα του τεστ του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν αρνητικό.

Θετικοί στον κοροναϊό εντοπίστηκαν επιπροσθέτως η κόρη και ο γαμπρός του βουλευτή της Β΄ Πειραιά Γιάννη Τραγάκη οι οποίοι εργάζονται στα βοηθητικά κτίρια της Βουλής, με το Κοινοβούλιο να τίθεται σε συναγερμό.