Το μεγάλο θέμα του ΒΟΑΚ τίθεται επι τάπητος το επόμενο διάστημα από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης, με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Κρήτης, Γιάννη Κουράκη να πραγματοποιούν πυκνές επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

Την αρχή έκανε την εβδομάδα που πέρασε ο κ. Αρναουτάκης, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις για όλα τα θέματα υποδομής του νησού στην Αθήνα σε τέσσερα υπουργεία και συγκεκριμένα, στα υπουργεία Ανάπτυξης, Υποδομών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.

Ακολούθησε ο κ. Κουράκης, ο οποίος μαζί με μέλη της διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων είδε τους Κώστα Καραμανλή και Γιάννη Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Υποδομών. Τόσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Ρεθυμνιώτης υφυπουργός Υποδομών ενημέρωσαν τους συνομιλητές τους ότα τα πράγματα για τον ΒΟΑΚ προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Μεταξύ άλλων είπαν και αυτά που απάντησε ο κ. Καραμανλής στον Κρητικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη από το βήμα της Βουλής.

Δηλαδή ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κατατεθούν όλες οι μελέτες για να δοθεί η απαραίτητη περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ στο πλαίσιο της προμελέτης των οδικών και υδραυλικών έργων στις παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, θα εξετασθεί και το ζήτημα των πέντε ανισόπεδων κόμβων, Μεσσαράς, Φοινικά, Κνωσσού, Κατσαμπά και αεροδρομίου.

Ο υπουργός Υποδομών, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι έχει ανατεθεί ήδη σύμβαση συμβούλων για να εξετάσουν τα ζητήματα των πέντε κόμβων στο Ηράκλειο, συμπεριλαμβανομένων και των παρακάμψεων στα Χανιά και το Ρέθυμνο και τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου.