Η είδηση από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή στη συζήτηση για την προανακριτική έρευνα σε βάρος του Νίκου Παππά δεν ήταν πως εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε να μην προχωρήσει η διαδικασία λόγω πανδημίας. Ήταν η αναφορά του στην υπόθεση Νοβάρτις, όπου "έδωσε στεγνά" τον έτερο Καππαδόκη της αριστερής διακυβέρνησης. Ή κατά τον Ν. Παππά, στη συζήτηση του με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, έναν παράπλευρο "μαγαζάτορα" στον εμπορικό μαχαλά της αριστερής εξουσίας. Τον Μίμη Παπαγγελόπουλο.

Είπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας: " Και τον Παπαγγελόπουλο τον παραπέμψατε γιατί ;Γιατί τόλμησε να διερευνήσει τις ευθύνες για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και τη τεράστια ζημία του Δημοσίου. Και την έρευνα την ονομάσατε σκευωρία. Δίνοντας το μήνυμα ότι όποιος τολμά να ερευνά συστημικά σκάνδαλα θα διώκεται».

Αν δεν πρόκειται για γκάφα αυτό που ξεστόμισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σίγουρα είναι μια κυνική ομολογία πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης "είχε πάρει το νόμο στα χέρια του" και έκανε αντικανονικά έρευνα για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Η πλάκα είναι πως αυτή η μομφή σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου μέχρι σήμερα ήταν αποτέλεσμα δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και καταγγελιών που είχαν γίνει σε βάρος του, καθώς ο ίδιος διαρρηγνύει τα ιμάτια του πως ουδέποτε ασχολήθηκε με την υπόθεση Νοβάρτις. Ακόμη και όταν μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, η δικαιολογία που προέβαλλε για να εξηγήσει την ενημέρωσή του επί της υποθέσεως ήταν πως έκανε τη σχετική εκτίμηση επειδή είχε ρίξει μια απλή ματιά στη δικογραφία που επρόκειτο να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Και έρχεται ο κ. Τσίπρας μέσα στην Βουλή και τον "καίει", δηλώνοντας πως "διώκεται" από τη Ν.Δ επειδή "τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Νοβάρτις".

Πώς, δηλαδή; Με ποια ιδιότητα; Ποια εργαλεία; Ποιά θεσμική υπόσταση και νομική κάλυψη;

Οργάνωνε τους περίφημους "προστατευόμενους μάρτυρες"; Καθοδηγούσε τους εισαγγελείς και τους ανακριτές; Έπαιρνε ο ίδιος καταθέσεις; Έψαχνε στοιχεία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων; Ντυνόταν τις νύχτες μυστικός πράκτορας ή επιθεωρητής Κλουζό; Και αν, ναι, με τίνος την εντολή; Γιατί δεν έκανε την ίδια "έρευνα" και ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Κοντονής;

Επίσης, εκτός από αυτή την "γκάφα" του κ. Τσίπρα, μια άλλη παραπλανητική αναφορά με φόντο επίσης τη δικαιοσύνη, έκανε και ο κ. Νίκος Παππας στην τοποθέτησή του.

Ισχυρίστηκε πως ο πρώην στενός του συνεργάτης Λευτέρης Κρέτσος, βρίσκεται για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με αιχμή την περίπτωση Καλογρίτσα υπό την δαμόκλειο σπάθη της Δικαιοσύνης με τις πλάτες της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή πως η Ν.Δ ήταν αυτή που μεθόδευσε την ποινική δίωξη σε βάρος του ως κυβέρνηση.

Αν μη τι άλλο ο κ. Παππάς ψεύδεται διότι η παραγγελία της δίωξης σε βάρος του κ. Κρέτσου δόθηκε στις 6 Απριλίου του 2019. Δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ. Και βρέθηκε υπόλογος ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς στο πόρισμα του εισαγγελέα υπήρχαν αναφορές πως τόσο ο κ. Κρέτσος όσο και κάποια μέλη της επιτροπής για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ουσιαστικά "έκαναν πλάτες στον κ. Καλογρίτσα".