Eνα πολύ γεμάτο 48ωρο είχε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Η επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τους είδε όλους: από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, μέχρι τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο (που σπάνια δέχεται πλέον επισκέψεις), τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, αλλά και τα μουσεία της πόλης, όπως το Τελλόγλειο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Το ενδιαφέρον, βέβαια, επικεντρώθηκε στο μεσημεριανό γεύμα «Στου Μήτσου», ένα παραδοσιακό ταβερνάκι στο Καπάνι, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό γιατί εκεί συγκεντρώθηκαν 11 ισχυρές γυναίκες της πόλης και τα είπαν με την επικεφαλής του «Ελλάδα 2021». Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Αγγελοπούλου συναντά γυναίκες όταν επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Το είχε κάνει λίγο πριν από την Ολυμπιάδα του 2004, πίνοντας καφέ με 4 γυναίκες δημοσιογράφους της πόλης. Αυτήν τη φορά στο τραπέζι ήταν βουλευτίνες (Ελ. Ράπτη, Α. Ευθυμίου, Κ. Νοτοπούλου, Δ. Αυγέρη και Κ. Αδάμου), πολιτικοί (Μ. Αντωνίου, Κ. Γούλα και η αυτοδιοικητική Μ. Καραγιάννη) και γυναίκες της πόλης, όπως η σύζυγος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Ελεάνα Βλάχου, η επικεφαλής του Women Act, Mαίη Ζαννή, και η δικηγόρος Μαρίνα Καλαϊτζή, αδελφή της συζύγου του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, Πόπης. Στα ενδιαφέροντα του γεύματος ήταν το καλό κλίμα μεταξύ της κ. Αυγέρη και της κ. Αγγελοπούλου, αλλά και οι αποστάσεις που κράτησαν μεταξύ τους στο τραπέζι οι κ. Νοτοπούλου και Αντωνίου.

Κρατήστε και το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε η Γιάννα για τη γραβάτα με τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου που φορούσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αλλά και για το juke box (κατασκευής 1959!) που υπάρχει στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Χορεύεις;», τον ρώτησε η κ. Αγγελοπούλου μόλις το αντίκρισε, με τον κ. Ζέρβα να απαντά: «Πολλές φορές τους χορεύω στο ταψί». Η Γιάννα ζήτησε Μητροπάνο, Μπιθικώτση ή Καζαντζίδη, αλλά ο δήμαρχος επέλεξε την πρώτη εκτέλεση του «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη.