Στην αποκάλυψη ότι ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού, προέβη ο πρόεδρος κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Παύλος Πολάκης ο οποίος κατά καιρούς έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του σχετικά με τα εμβόλια αλλά και τις απόψεις του ότι αυτά δεν είναι αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων του κοροναϊού, φαίνεται πως «υπέκυψε» στις πιέσεις, καθώς το τελευταίο διάστημα οι δημόσιες τοποθετήσεις του είχαν προκαλέσει αναβρασμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πολλούς να θεωρούν ότι η Κουμουνδούρου κλείνει τα μάτι στους αρνητές των εμβολίων. 

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο OPEN o Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες για να εμβολιαστούν. Όλα τα στελέχη, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμβολιασμένοι. Κάνετε λάθος ότι ο κ. Πολάκης δεν έχει εμβολιαστεί. Έχει εμβολιαστεί. Είχε πει ότι θα εμβολιαστεί το φθινόπωρο και εμβολιάστηκε τις προηγούμενες μέρες».

Ενώ στη συνέχεια επεσήμανε ότι ο βουλευτής Χανίων του απέστειλε την Κυριακή μέσω sms την εικόνα του εμβολιασμού του: «Υπενθύμισα στον κ. Πολάκη ότι έχει κάνει μία δημόσια δήλωση, ότι θα εμβολιαστεί το Σεπτέμβριο και μου είπε ότι θα μείνω σε αυτή τη δήλωση που έχω κάνει. Χθες το απόγευμα μου έστειλε με SMS την εικόνα από τον εμβολιασμό, ότι έκανε την υπόσχεσή του πράξη, λέγοντας ότι εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής, ασκώ κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής μου προσέγγισης». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης δέχθηκε ισχυρές συστάσεις  σχετικά με τις δηλώσεις του για τα εμβόλια.