Το ενδεχόμενο να ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης «γκάλοπ», που θα ερευνήσει η Εξεταστική, από το 2015, δηλαδή από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μετά, εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και την χρηματοδότηση των ΜΜΕ.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προσέφυγε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να δικαιολογήσει στο εσωτερικό του ακροατήριο την μεγάλη διαφορά που εξακολουθεί να έχει μετά από δύο χρόνια η ΝΔ».

«Δεν κρύβουμε τίποτα»

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως «η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα». Παράλληλα, συμπληρώνουν ότι «με πρόταση της ΝΔ αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα και έδωσε το δικαίωμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέτουν προτάσεις για την σύσταση εξεταστικών».

Στην κυβέρνηση θέλουν να «τρέξουν» όσο το δυνατόν ταχύτερα οι διαδικασίες προκειμένου να αποδειχθούν στοιχειοθετημένα «όσα έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Με ονόματα

Στο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να μιλήσουν με ονόματα και διευθύνσεις για εκείνη την περίοδο και να απαντήσουν με συγκεκριμένα στοιχεία για τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει εκτενής αναφορά στον ρόλο που διαδραμάτισε ο «δημοσκόπος του Αλέξη Τσίπρα», Χριστόφορος Βερναδάκης.