Σε μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Χατζηδάκη εξελίχθηκε η ψηφοφορία για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ στη Βουλή. Η συζήτηση πήρε άλλη τροπή όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος Τσίπρας, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον υπουργό Χατζηδάκη όχι μόνο για τον ΕΦΚΑ, αλλά και για τη ΔΕΗ και την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, και αν είχε χρόνο θα χρέωνε στον Χατζηδάκη και το γεγονός ότι δεν διεκδίκησε τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε στην πρόκληση και κατέρριψε ένα προς ένα τα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τα golden boys στον δημόσιο τομέα φρόντισε να θυμίσει στον Τσίπρα και στους βουλευτές του τους παχυλούς μισθούς που οι ίδιοι θέσπισαν στις τράπεζες, στον ΑΔΜΗΕ και στο Υπερταμείο, και μάλιστα εν μέσω κρίσης, ενώ για τις συντάξεις φρόντισε να θυμίσει τις 17 περικοπές που οι συνταξιούχοι βίωσαν επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τον Νόμο Κατρούγκαλου, που σε πολλά σημεία κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Τέλος, για τη ΔΕΗ προτίμησε να αφήσει την πραγματικότητα να μιλήσει περισσότερο από εκείνον. Εκεί που ήταν στο χείλος της καταστροφής πριν από 2,5 χρόνια, σήμερα όχι μόνο διασώθηκε, αλλά αποτελεί ξανά τον σταθερό πυλώνα στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, ενώ μπόρεσε να στηρίξει με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ -μέσω εκπτώσεων- κυρίως τα ευάλωτα νοικοκυριά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 19/2