Δεν ξέρω αν και πόσοι το προσέξατε ήδη, αλλά οφείλω να το επισημάνω, γιατί έμαθα το παρασκήνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχολίασε την επιθετική δήλωση της Ρωσίδας εκπροσώπου του ΥΠ.ΕΞ., Ζαχάροβα, εναντίον της χώρας μας, την οποία κατηγόρησε για αντιρωσική προπαγάνδα. Και δεν πρόκειται για παραδρομή, ούτε για σύμπτωση. Το συζήτησαν στην Κουμουνδούρου και κατέληξαν ότι δεν πρέπει να τα βάλουν με τη Μόσχα, ακολουθώντας το παράδειγμα του ΚΙΝ.ΑΛ., που εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο λόγος βρίσκεται στο 20%, που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, παραμένει γοητευμένο από τον Πούτιν, παρά την εισβολή στην Ουκρανία. Αφενός θέλουν να έχουν κάποια πρόσβαση σε αυτή τη δεξαμενή, αφετέρου δικά τους στελέχη ανήκουν σε αυτό το 20%.

Επομένως, στην Κουμουνδούρου δεν ενοχλήθηκαν από την επίθεση της Ζαχάροβα. Κι αν ενοχλήθηκαν, δεν το έδειξαν. Φυσικά, δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο το γεγονός ότι ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έκανε like στην επίθεση της Μόσχας κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Τελικά, ακόμα και σήμερα δίνονται αφορμές για να επιβεβαιωθεί ότι αυτή η συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.) δεν ήταν καθόλου τυχαία. Υπάρχει πάντα μια τάση συναντίληψης τις κρίσιμες ώρες…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 12/3