Κορυφώνονται οι ζυμώσεις κατά τη δεύτερη ημέρα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς κατατίθενται οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Η ψηφοφορία για το ανώτατο συλλογικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί την Κυριακή κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, με τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία να αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Στο συνεδριακό χώρο του Metropolitan Expo οι διεργασίες και οι συζητήσεις για τις εκλογικές διαδικασίες πρωταγωνιστούν, όσο τα στελέχη του κόμματος που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την ΠΕ συγκεντρώνουν τα μοναδικά κουπόνια που απαιτούνται για τη διαδικασία.



Σημειώνεται ότι για την κατάθεση υποψηφιότητας οι σύνεδροι θα πρέπει να προσκομίσουν 10 μοναδικά κουπόνια στήριξης και παράβολο 50 ευρώ για την υποστήριξη του κόμματος. Για τους μη συνέδρους απαιτούνται 20 μοναδικά κουπόνια




Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αυριανή ομιλία του στο κλείσιμο του Συνεδρίου, θα εισηγηθεί την ανανέωση της θητείας του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του γραμματέα της ΠΕ.



«Δεν σας κρύβω, συνεπώς, ότι στη νέα Πολιτική Επιτροπή που θα εκλέξουμε την Κυριακή θα εισηγηθώ την ανανέωση της θητείας του στην ίδια θέση. Ο Παύλος το αξίζει και μας αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εναρκτήρια ομιλία του στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.