Εκτός από τα ελληνοτουρκικά, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση και τη στήριξη των νέων πολιτών (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera 102,2 για την καθημερινότητά του και τις συνήθειές του.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε: «Σηκώνομαι 7 παρά τέταρτο, ασκούμαι δύο φορές την εβδομάδα, πάω γραφείο και διαβάζω εφημερίδα. Τώρα ακούω λίγο ραδιόφωνο, κυρίως μουσικό πλέον. Και ελληνικό και ξένο», καθώς και ότι αγαπημένο χρώμα του είναι «το μπλε, σε όλες τις αποχρώσεις».

Σε ερώτηση για το αν κάνει δουλειές στο σπίτι απάντησε: «Μέχρι εκεί που μπορώ. Μέχρι καμιά λάμπα. Οι ασφάλειες ξέρω που είναι».

Η κριτική μέσω ίντερνετ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την κριτική που δέχεται αλλά και για τα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπό του και απάντησε ότι «υπάρχει πάντα μια κριτική που ακούω, νομίζω ότι είναι άδικη, επειδή λένε ότι προέρχεται αυτός από μια πολιτική οικογένεια, είναι εύπορος, ότι δεν καταλαβαίνει. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε ότι μέσω των πολιτικών μας στρεφόμαστε στους πιο αδύναμους και τους πιο ευάλωτους».

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει «τοξικότητα του διαδικτύου και ζήτησε «λιγότερο ύβρεις και περισσότερο χιούμορ». «Βλέπω αυτά τα βίντεο με τα ντολμαδάκια που μου αρέσουν, δεν ξέρω παιδιά 15 ετών που να μην μου λένε για τα ντολμαδάκια», τόνισε χαρακτηριστικά.