Σοκ έπαθε μια παρέα στελεχών της Κεντροαριστεράς, όταν σε καφέ της Καλλιθέας, μετά την κηδεία του δημοσιογράφου και αυτοδιοικητικού Θ. Ψαλιδόπουλου, ένα πρώην ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία χρόνια έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να διατυπώνει τις απόψεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Α. Παπανδρέου ήταν «γκάνγκστερ και εκβιαστής». Ο Κώστας Σημίτης «λαμόγιο» και ο Άκης Τσοχατζόπουλος «ηλίθιος». Για την ιστορία, πάντως, στη διαδοχή του Α. Παπανδρέου ο συγκεκριμένος πολιτικός είχε ταχθεί φανατικά υπέρ του Κώστα Σημίτη, ο οποίος τον είχε κάνει και υπουργό όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το μακρινό 1996.

Είπε και άλλα πολλά και για τους ΣΥΡΙΖΑίους στη συνέχεια. Για το πώς «καθοδηγούν» οι φατρίες της Αριστεράς την εκλογική συμπεριφορά του σώματος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, στον Νότιο, αλλά και στα δυτικά. Για τον Νότιο Τομέα έκανε ειδική αναφορά στο δίδυμο Νίκου Παππά - Γιάννη Ματζουράνη.

Για την ιστορία, ο συγκεκριμένος πολιτικός είχε περίοπτη θέση σε ένα από τα βιβλία που είχε γράψει για τη ζωή της με τον Ανδρέα η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, ενώ κατά καιρούς τον είχε αποδοκιμάσει και ο αείμνηστος Ευ. Γιαννόπουλος.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/10