Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακούσουν όσα θα πει ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. για το θέμα των υποκλοπών.

Όπως λένε, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμείνει στο αφήγημα περί «λασπολογίας», «ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς» και «σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης» κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκονται πίσω από αυτή την ιστορία, «τότε δεν θα έχει αντιληφθεί τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν, ακόμα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να αναζητήσει διέξοδο μέσω της κάλπης, καθώς κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα  γίνονται όλο και πιο δύσκολα, δεδομένου ότι «το αφήγημα περί ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλάει».

«Κανείς στην κυβέρνηση, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν περνάει στην κοινή γνώμη το επιχείρημα ότι πίσω από την ιστορία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «Το θέμα πλέον αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία αποκαλύπτει τον αντιδημοκρατικό και αντιθεσμικό τρόπο που κινείτο η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα».

«Σε πανικό»

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν, ακόμα, ότι από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου φαίνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και γι' αυτό αντιδρά σπασμωδικά. Επισημαίνουν, δε, ότι ο Γιάννης Οικονόμου στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε τη λίστα των παρακολουθήσεων, ισχυριζόμενος ότι θύμα της υπόθεσης είναι η κυβέρνηση. «Είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αξιολογώντας τα όσα προέκυψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι προφανώς ο νέος κατάλογος με τα πρόσωπα που παρακολουθούντο και την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα «Documentο» έχει τη σημασία της, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα ωστόσο στην αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» για τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Επιβεβαίωση»

«Η εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι η λίστα που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι γνήσια, ότι το Predator το προμηθεύτηκε το Μαξίμου, αλλά και ειδικότερα ότι η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδιααπό το παρακράτος του Μαξίμου είναι γεγονός που έλαβε χώρα με κακόβουλο SMS στο κινητό του περίπου πριν από έναν χρόνο», σχολιάζουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και με έμφαση αναρωτιούνται «αν ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες, για πράκτορες των Ρώσων, αν θα απειλήσει και τους δημοσιογράφους του "ΒΗΜΑτος" με ποινές φυλάκισης 20 ετών, επειδή κατέχουν στοιχεία και αποδείξεις».