Το σχήμα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με το οποίο θα βαδίσει μέχρι και τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας, με ανακάτεμα της τράπουλας στα πρόσωπα της διοίκησης, αλλά και κρατώντας τις ισορροπίες.

Νέο πρόσωπο είναι ο ΠΑΣΟΚογενής Α. Μπαρμπουνάκης, ο οποίος επέστρεψε ως αντιδήμαρχος Παιδείας. Κατά τα λοιπά, δεν έγινε απομάκρυνση στελέχους της προηγούμενης διοίκησης. Το νέο σχήμα του αριθμεί 11 αντιδημάρχους, όσους και πριν, ένδειξη ότι ο κ. Ζέρβας δεν ήθελε να προκαλέσει τριβές εντός της διοίκησης, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους διαφορετικών παρατάξεων.

Στις θέσεις τους παρέμειναν ο Μ. Κυριζίδης (αντιδημαρχία Τεχνικών Εργων και Βιώσιμης Κινητικότητας), η Μ. Καραγιάννη (αντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού και αναπληρώτρια δήμαρχος), ο Ν. Ζεϊμπέκης (αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού), ο Ε. Θεοτοκάτος (αντιδημαρχία Περιβάλλοντος), ο Κ. Ιακώβου (αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης) και ο Στ. Λιακόπουλος (αντιδημαρχία Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών). Την αντιδημαρχία Οικονομικών ανέλαβε ο Σ. Δημητριάδης, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μ. Κούπκας, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ι. Κοσμοπούλου, μετακόμισε στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, την οποία πριν κατείχε ο κ. Δημητριάδης, ενώ η ΠΑΣΟΚογενής Στ.Τανιμανίδου ορίστηκε αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.

Γενικά, ο κ. Ζέρβας κράτησε και τις πολιτικές ισορροπίες, διατηρώντας όλους τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ δημοτικούς συμβούλους και ανακατεύοντας λίγο την τράπουλα στους «γαλάζιους». Παρ’ όλα αυτά, η επιλογή του είναι να στηριχθεί σε στελέχη προερχόμενα από τη Ν.Δ. Αυτό εξάλλου έδειξε και η απόφαση να ορίσει στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ της Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Ν. Λιακόπουλο, όπως και η ανάληψη από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της ΔΕΠΘΕ, Μ. Σαμαντζίδη, της θέσης του υπευθύνου της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού του, «Ναι στη Θεσσαλονίκη», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 12/11