Την επαναστατική έξοδο του Περισσού εις τα γαλλικά σαλόνια εζήλωσαν στην Κουμουνδούρου και γι' αυτό μετέβη άρον-άρον στο Παρίσι η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους διαδηλωτές εναντίον της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Εμ. Μακρόν.

Φαίνεται πως ο πολιτικός ανταγωνισμός ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται πλέον και εκτός έδρας, αφού τις προηγούμενες ημέρες τη μάχη της κοινωνικής κυριαρχίας την έδιναν στην Πλατεία Συντάγματος με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών.

Τώρα η προσοχή τους είναι στραμμένη στους «αγανακτισμένους» της Γαλλίας, τους οποίους αβαντάρουν, με την ελπίδα πως μπορεί να «ξεπατικώσουν» την οργή τους και να τη μεταφέρουν στις «αγωνιστικές» τους αποσκευές επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

Πάντως, τέτοια θερμή συμπαράσταση προς τους διαδηλωτές της Γαλλίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 64 έτη, δεν την είχαμε ζήσει στην Ελλάδα όταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διά χειρός Γιώργου Κατρούγκαλου νομοθετούσε την έξοδο από την εργασία στη συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια...