«∆ώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι», λένε στο χωριό µου, και όχι µόνο στο δικό µου, φαντάζοµαι. Μιλάµε για τον παµψηφεί καταδικασµένο από το Ειδικό ∆ικαστήριο Νίκο Παππά, ο οποίος, αφού πήρε τα πάνω του µε την επιλογή του Τσίπρα να τον έχει πρώτη µούρη πριν από µερικές ηµέρες και να τον παρουσιάζει ως... θύµα της δήθεν αυταρχικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη, τώρα είναι και πάλι στην απέξω.

Βλέπετε, αφενός είναι σαφές ότι το χαρτί αυτό δεν του... βγήκε ούτε πολιτικά, µε τον ΣΥΡΙΖΑ να µην µπορεί να αποκαταστήσει την εν γένει θεσµική του αξιοπιστία (όπως δείχνουν όλες οι µετρήσεις), ούτε... τηλεοπτικά, αφού η συµµετοχή του καταδικασµένου πρώην υπουργού Επικρατείας στα ψηφοδέλτια της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, αλλά και η ελέω Τσίπρα ολική του επαναφορά στη ΣΥΡΙΖΑϊκή επικαιρότητα αποτέλεσαν λάβαρο για τα στελέχη της Ν.∆. στις τηλεµαχίες των ηµερών.

Ο ίδιος ο Παππάς τα έχει πάρει χαµπάρι όλα αυτά και στέλνει διαρκώς µηνύµατα στον ίδιο τον Τσίπρα και το περιβάλλον του να επιστρέψει στα παλιά του µεγαλεία. Προβάλλει, µάλιστα, τα ίδια επιχειρήµατα-υπονοούµενα µε τα οποία διεκδικούσε την επιστροφή του εν τη... βασιλεία του και καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούµενης τετραετίας.

Για να δούµε αν είναι τόσο ισχυρά, ώστε να καταφέρει και πάλι τον σκοπό του...

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά» στις 28/4/23