Και µιας και λέµε για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι «53+» µπορεί να µη συµµετέχουν στην Εκλογική Επιτροπή, ωστόσο η συζήτηση περί Μαραντζίδη στο τιµόνι της έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο κόµµα και όχι µόνο στην εσωκοµµατική αντιπολίτευση. Βλέπετε, στο παρελθόν ο καθηγητής έχει µιλήσει απαξιωτικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ του χρεώνονται και αντικοµµουνιστικές θέσεις. Εχει γίνει το κόκκινο πανί ακόµα και χωρίς να έχει επισηµοποιηθεί η θέση του.

Την ίδια ώρα, είχε πέσει στο τραπέζι το όνοµα του έµπειρου στα οικονοµικά και νηφάλιου Γιώργου Χουλιαράκη, προκειµένου να βγει µπροστά και µε τεκµηριωµένο λόγο να «ηρεµήσει» τους ψηφοφόρους που τραβούσαν τα µαλλιά τους από όσα άκουσαν προεκλογικά, ειδικά για τη φορολόγηση της µεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελµατιών. Στην περίπτωσή του, όµως, υπήρχε κώλυµα λόγω του ασυµβίβαστου µε την Εθνική Τράπεζα, στην οποία έχει θεσµικό ρόλο.

Ετσι, στη θέση αυτή, το βάρος των οικονοµικών πήρε ο ∆ηµήτρης Λυρίτσης, ειδικός σε θέµατα υπεράσπισης πρώτης κατοικίας. Στο πλευρό του, για τα θέµατα κοινωνικής ασφάλισης θα βρίσκεται ο εργατολόγος, µε εξειδίκευση στα θέµατα κοινωνικής ασφάλισης, ∆ιονύσης Τεµπονέρας, ο οποίος θα έχει το δύσκολο στοίχηµα να ανατρέψει το κλίµα από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου.

Σε κάθε περίπτωση, όταν θυµηθούν τις δηλώσεις Μαραντζίδη περί ανάγκης για αλλαγή ηγεσίας και τους χαρακτηρισµούς του για τον ΣΥΡΙΖΑ, που περιέγραφε ως ασπόνδυλο κόµµα, οι αντιδράσεις στην Κουµουνδούρου θα έχουν, πιστέψτε µε, ενδιαφέρον...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2/6