«Αποστολή» στη Ροδόπη ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, Οζγκιούρ Φερχάτ, ο οποίος σε εκδήλωση αποκάλεσε τους μουσουλμάνους της Θράκης «ομογενείς του».

«Εμείς βέβαια, αγαπητοί μου ομογενείς, δεν το πράξαμε αυτό (σ.σ. την εκλογή) για να γίνει είδηση, αλλά για να ακουστεί η φωνή μας και να προβούμε σε πράξεις», δήλωσε συγκεκριμένα ο Οζγκιούρ Φερχάτ, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη  Ροδόπη, κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ Κερασιού του Δήμου Ιάσμου.

Ο Νίκος Βούτσης, χωρίς να σχολιάσει εάν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος ότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές έπαιζαν τo «παιχνίδι» του τουρκικού προξενείου, με «αντάλλαγμα» να διευκολυνθεί η εκλογή τους, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Κομοτηνή. Συντονίστρια της συνέντευξης ήταν η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγγελική  Κουγιουμτζόγλου, ενώ το «παρών» έδωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

«Πολυετής προσπάθεια»

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι τα μεγάλα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη οφείλονται στην πολυετή προσπάθεια του κόμματος και στις πολιτικές που εφάρμοσε στην περιοχή, λέγοντας πως  «η Ροδόπη και το αποτέλεσμά της στις πρόσφατες εκλογές να είναι προπομπός μιας αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων πανελλαδικά και όχι το “στίγμα” στο οποίο να μπορεί ο καθένας, με έναν διχαστικό και απογοητευτικό τρόπο, να αναφέρεται και να φτιάχνει πρωτοσέλιδα όπως αυτά των τελευταίων ημερών».

Εξήγησε, δε, ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αναλήφθηκε μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που κάλυψαν τρέχοντα και χρονίζοντα προβλήματα στο σύνολο των θεμάτων που αφορούν και στη μειονότητα και στα οποία αναφέρεται και η ΝΔ στο δικό της πόρισμα, υπογραμμίζοντας τις «κοινές αλήθειες» και τους «κοινούς τόπους» των πορισμάτων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

«Προπαγάνδα»

Το αποτέλεσμα των εκλογών στον νομό Ροδόπης, τόνισε ο Νίκος Βούτσης, οφείλεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σταθεί δίπλα στους πολίτες της περιοχής, προσθέτοντας: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει οτιδήποτε περίεργο και δεν πιστεύω ότι θα πρέπει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα να δίνει λαβή σε δυνάμεις οι οποίες θα ήθελαν έναν διχασμό και μια αντιπαλότητα, προβάλλοντας ότι έχουν τη δυνατότητα να χειραγωγήσουν και να διαμορφώσουν εξελίξεις, πόσω μάλλον στις βουλευτικές εκλογές. Γι’ αυτό χαρακτήρισα άστοχη και διχαστική ενέργεια αυτή την προπαγάνδα της ΝΔ».