Με άρθρο του στη στήλη που διατηρεί στον ιστότοπο News247, o καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Ιουνίου του 2023, Νίκος Μαραντζίδης, γράφει τον δικό του αποχαιρετισμό στον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Στο άρθρο του με τίτλο «Στο επανιδείν Γενναίε Μεγάλε!», περιγράφει τον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα, όντας ο ίδιος από το πόστο του συνεργάτη του, αλλά και τον τρόπο που ο Τσίπρας προσέγγισε τον ίδιο τον Μαραντζίδη λέγοντας του χαρακτηριστικά: «τι κάνω εκεί, τώρα που όλοι φεύγουν. Κι όταν του απάντησα αυτοσαρκαζόμενος πως μετά από αυτόν έχω συνάντηση με τον ψυχίατρο μου να με κοιτάξει».

Ο ίδιος περιγράφει ότι η μάχη της 25ης Ιουνίου ήταν προκαθορισμένη, με τον ίδιο τον Τσίπρα, κατά τον Μαραντζίδη να αναφέρει ότι το είχε εμπεδώσει πλήρως, προβαίνοντας και στην παραδοχή του «ότι και να γίνει είσαι τελειωμένος». Έτσι, αναφέρει ότι ο Τσίπρας, παρά τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν από τον ίδιο και στελέχη του για επανόρθωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, είχε αντιληφθεί ότι στις επαναληπτικές εκλογές «το ιδανικότερο σενάριο σε αυτές τις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επαναλάβει το ποσοστό του Μαΐου κι αν κέρδιζε και καμιά μονάδα θα ανοίγαμε σαμπάνιες».

Περιγράφει το τέλμα στο οποίο περιήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν δημοσκοπικά μετά τις πρώτες εκλογές οι δημοσκοπήσεις τοποθετούσαν το κόμμα της Κουμουνδούρου πέριξ του 15%, υπογραμμίζοντας ότι ο κύριος σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να είναι δεύτερος στις εκλογές. «Ο πιο βατός στόχος, λοιπόν, ήταν να έχουμε διαχειρίσιμες απώλειες. Να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ κανά δυο μονάδες από τον Μάιο, ώστε να παραμείνει το αδιαμφισβήτητο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κύριος κορμός της προοδευτικής παράταξης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην πορεία, αναφέροντας τις στιγμές που έζησε ως συνεργάτης του στην προεκλογική καμπάνια και την ύστατή προσπάθεια του Τσίπρα να σώσει ότι σώζεται, με απογοητευμένο το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Κλείνοντας, αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» για μία πιθανή επιστροφή του Τσίπρα στην πολιτική: «Μια συμβουλή μόνο: ας μην βιαστούν να βάλουν όλες τις λέξεις τους σε αυτόν τον αποχαιρετισμό, σε αυτόν τον πολιτικό επικήδειο, ας κρατήσουν και μερικές στην άκρη. Μπορεί -ποιος ξέρει- μια μέρα να χρειαστεί να ξαναγράψουν κάτι παρόμοιο για τον Αλέξη. Ας μην ειπωθούν όλα τώρα!».