Το ποιοι έχασαν µετά την αναµέτρηση µε τον Στέφανο Κασσελάκη είναι αυταπόδεικτο, η «Οµπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που βγήκε µε όρους πάλης knockout, αλλά και όσοι στοιχήθηκαν στο πλευρό της Εφης Αχτσιόγλου.

Ενδιαφέρον έχει να εστιάσουµε στους νικητές οι οποίοι προχώρησαν σε συµµαχίες που τους αναδεικνύουν σε βασικούς παίκτες του ΣΥΡΙΖΑ την επόµενη µέρα. Αξιοσηµείωτο είναι, επίσης, ότι αρκετοί από αυτούς µέχρι πρότινος έβλεπαν τις µετοχές τους πεσµένες εντός και εκτός κόµµατος, ενώ πλέον το κλίµα για τους ίδιους έχει ανατραπεί πλήρως και θετικά.

Ποιοι είναι αυτοί; Πρώτος από όλους ο Νίκος Παππάς, που κατάφερε το 8,64% που έλαβε στον πρώτο γύρο να το αξιοποιήσει στρατηγικά και να γίνει ουσιαστικά το Νο 2 του κόµµατος, πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη, µε τον οποίο συµµάχησε απέναντι στην Εφη Αχτσιόγλου. Στην πλευρά των κερδισµένων είναι και η Ρένα ∆ούρου. Μπορεί η Εφη Αχτσιόγλου να την πέρασε στις βουλευτικές εκλογές στους σταυρούς, µε την ίδια να µένει πίσω στις εξελίξεις, ωστόσο πλέον και έχοντας στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη (εµφανίστηκε στο πλευρό του, όταν επισκέφθηκε το Αιγάλεω) παίρνει θέση για την ηγετική οµάδα.

Ευάγγελος Αποστολάκης, Πάυλος Πολάκης, Δώρα Αυγέρη, Χαρά Καφαντάρη, Έλενα Ακρίτα και Χάρης Μαµουλάκης βγαίνουν σίγουρα από τη µονοµαχία της προηγούµενης Κυριακής αναβαθµισµένοι, ενώ κεντρικό ρόλο, στηρίζοντας από την αρχή τον Στέφανο Κασσελάκη, θα έχει ο γιατρός και νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς.

Σηµειώστε, για ό,τι σηµαίνει για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Κασσελάκη, ότι ο Πέτρος Παππάς δεν ήταν καθόλου αρνητικός στην ίδρυση ιδιωτικών κολεγίων, υπό όρους…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 30/9