Δυσαρεστημένος με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, αιτία της δυσαρέσκειας του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι η συμμετοχή της Σακελλαροπούλου στα πανηγύρια που ακολούθησαν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Όπως λέει ο ίδιος, θα μπορούσε να το έχει αποφύγει, για να μην εξοργίσει το ευρύ κοινό και κυρίως όσους αντιδρούσαν στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Η ενόχληση του Αρχιεπισκόπου για την ΠτΔ υπαγόρευσε και την απόφαση για τη μεταφορά της Γιορτής της Ορθοδοξίας από τη Μητρόπολη στη Μονή Πετράκη.

Πάντως, να σημειωθεί ότι όσοι περιμένουν πύρινους λόγους τη συγκεκριμένη μέρα από τον Ιερώνυμο μάλλον θα απογοητευτούν. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα την 25η Μαρτίου, με τους ιερείς να είναι πιο διαλλακτικοί έναντι των πολιτικών σε μια προσπάθεια της Ιεραρχίας να αποκλιμακώσει την ένταση με την κυβέρνηση.


Τι αναφέρει το "Big Mouth"

Η βεντέτα Ιερώνυμου - Σακελλαροπούλου

- Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μαθαίνω ότι τα έχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και, αν κρίνω από κάτι Μητροπολίτες, δεν λέει και να του περάσει. Αιτία, η συμμετοχή της πρώτης Κυρίας στα πανηγύρια που ακολούθησαν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Όπως λέει, θα μπορούσε να το έχει αποφύγει, για να μην εξοργίσει το ευρύ κοινό και κυρίως όσους αντιδρούσαν στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η ενόχληση του Αρχιεπισκόπου για την Πρόεδρο υπαγόρευσε και την απόφαση για τη μεταφορά της Γιορτής της Ορθοδοξίας από τη Μητρόπολη στη Μονή Πετράκη. Μάλιστα, εξ όσων μαθαίνω, όσοι περιμένουν πύρινους λόγους τη συγκεκριμένη μέρα από τον Ιερώνυμο μάλλον θα απογοητευτούν. Από εκεί και πέρα, κάπως καλύτερα θα είναι τα πράγματα την 25η Μαρτίου, με τους ιερείς να είναι πιο διαλλακτικοί έναντι των πολιτικών. Αν καταλαβαίνω καλά, η Ιεραρχία προσπαθεί να βρει έναν εύσημο τρόπο για να αποκλιμακώσει την ένταση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, περιμένοντας με ιδιαίτερη ευλάβεια (όπως αρμόζει στην Εκκλησία) τις ευρωεκλογές.