Τακτική «σκληρού ροκ» φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αντιλαµβανόµενη ότι η πολιτική του επάνοδος µέσω νέου κόµµατος αποτελεί πραγµατικό ενδεχόµενο. Οι συντονισµένες δηλώσεις τριών κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και µελών του πρωθυπουργικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίµου αποκαλύπτουν µια στρατηγική που στοχεύει στην προληπτική αντιµετώπιση µιας «αναβάπτισης» του κ. Τσίπρα µέσα από την ίδρυση νέου πολιτικού σχηµατισµού.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, που επιτέθηκε στον «παλιό πατριωτισµό» του Τσίπρα, επικαλούµενος τα capital controls, την «εξαπάτηση των πολιτών» και τη «δήθεν περήφανη διαπραγµάτευση». Χαρακτήρισε µάλιστα τον Τσίπρα ως «τον τελευταίο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης που µπορεί να µιλάει για βαλκανοποίηση», υπονοώντας ότι η δική του διακυβέρνηση οδήγησε την Ελλάδα σε παρακµή.



Μαρινάκης: Επίθεση στον παλιό πατριωτισμό του Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζοντας τις αιχµηρές αναφορές του στον πρώην πρωθυπουργό και θυµίζοντας τη συγκυβέρνηση µε τους ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καµµένου, υποστήριξε ειρωνικά πως «ο Αλέξης Τσίπρας που συγκυβέρνησε µε την Ακροδεξιά αποτελεί συνωνυµία µε τον πρώην πρωθυπουργό».



Χατζηδάκης: Δημοσκοπικά ποσοστά και εκλογικές προοπτικές

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τις δηµοσκοπικές έρευνες, που δείχνουν ποσοστό 21,9% να βλέπει θετικά ένα νέο κόµµα υπό την ηγεσία Τσίπρα, υπενθύµισε ότι παρόµοια ποσοστά στο παρελθόν δεν µετουσιώθηκαν σε εκλογικές επιτυχίες, ενώ εκτίµησε ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε «βαθύτερη κρίση».


Σκέρτσος: Αριθμοί και πραγματικός πατριωτισμός

Η πιο εµφατική επίθεση ήρθε από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, ο οποίος σχολίαζε πως «µε “πατριωτικούς” φορολογικούς συντελεστές στο 28% το 2019, τα έσοδα του ελληνικού κράτους από επιχειρήσεις ήταν περίπου 4,5 δισ. ευρώ, η ανεργία στο 16%-17% και οι επενδύσεις στο 11% του ΑΕΠ. Με τους σηµερινούς φορολογικούς συντελεστές επιχειρήσεων στο 22%, τα έσοδα του ελληνικού κράτους από επιχειρήσεις έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και προσεγγίζουν πλέον τα 8 δισ. ευρώ, η ανεργία έχει µειωθεί στο 8,5% και οι επενδύσεις έχουν υπερβεί το 15% του ΑΕΠ. Η επιχειρηµατολογία του κ. Σκέρτσου καταλήγει στο συµπέρασµα ότι ο «πραγµατικός πατριωτισµός» κρίνεται από τα µετρήσιµα αποτελέσµατα και όχι από τους «ρητορικούς βερµπαλισµούς».



Το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για την επιστροφή Τσίπρα

Η συντονισµένη αυτή επίθεση αποκαλύπτει ότι το Μέγαρο Μαξίµου αντιλαµβάνεται την επιστροφή του Τσίπρα ως κάτι περισσότερο από σίγουρο και επιλέγει να µην περιµένει την επίσηµη ανακοίνωση νέου κόµµατος, προχω ρώντας σε... προληπτικά πλήγµατα.

Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών στις 14.06.2025