Κόντρα Πολάκη με Τσακαλώτο για τα... μάτια του Τσίπρα: "Ευκλείδη, προκαλείς, αλλά δεν έχω πολλή όρεξη σήμερα, όμως δύο φωνήεντα θα σ' τα πω"
Οι αναρτήσεις τους στα social media
Οι ατάκες Τσακαλώτου και Πολάκη με φόντο τη συνέντευξη Τσίπρα στη "Le Monde"

Κόντρα ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ξέσπασε την Παρασκευή στα social media, με φόντο τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη «Le Monde», την οποία σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
«Μήπως είναι καλύτερο να γίνει προσπάθεια να προσεγγιστεί η αλήθεια, όσο δύσκολο και να είναι αυτό, παρά να έχουμε παράλληλες αλήθειες;», διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έστρεψε τα «βέλη» του στον πρώην πρωθυπουργό.
Λίγο αργότερα ακολούθησε η «απάντηση» από τον Παύλο Πολάκη. «Ευκλείδη, προκαλείς, αλλά δεν έχω πολλή όρεξη σήμερα. Όμως δύο φωνήεντα θα σ' τα πω», έγραψε αρχικά ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αλήθεια, γιατί είχατε αποκρύψει ως οικονομικό επιτελείο μέχρι τον Μάρτη του 2019 που το ξεφούρνισε ο Χουλιαράκης πως το πλεόνασμα είχε φτάσει στα 37 δισ.;», ήταν μία από τις ερωτήσεις που έθεσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Παύλος Πολάκης.
Η ανάρτηση του Πολάκη
«Ευκλείδη, προκαλείς, αλλά δεν έχω πολλή όρεξη σήμερα. Όμως δύο φωνήεντα θα σ' τα πω:
- Πρώτον, όσον αφορά το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε μες στον ΣΥΡΙΖΑ» ,εσύ δεν ήσουν που έλεγες να μη λέμε απατεώνα τον Μητσοτάκη και ταυτόχρονα έκανες κριτική σε Ακριβοπούλου-Καψώχα την ίδια στιγμή που ο Μητσοτάκης διόριζε τον διευθυντή του τον Ζούλα πρόεδρο στην ΕΡΤ;
- Δεύτερον: Αλίμονο να υπερασπίζαμε μνομονιακές πολίτικες μετά την έξοδο από τα μνημόνια! Σ' εμάς το DNA δεν άλλαξε για να πάθουμε τέτοια ζημιά!
- Τρίτον: Αλήθεια, γιατί είχατε αποκρύψει ως οικονομικό επιτελείο μέχρι τον Μάρτη του 2019 που το ξεφούρνισε ο Χουλιαράκης πως το πλεόνασμα είχε φτάσει στα 37 δισ.; Φοβόσασταν μη δεν αφήσουμε να μαζευτεί τόσο προχωρώντας σε ελαφρύνσεις από τον Οκτώβρη του 2018; Που ήταν το πλεόνασμα, όπως αποδείχτηκε μετά, περίπου 30 δισ. και ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ...
- Τέταρτον: Αλήθεια σήμερα συμφωνείς με 6,4 δισ. ΥΠΕΡ-πλεόνασμα ή λες πως πρέπει ΑΜΕΣΑ να δοθεί 13ος-14ος μισθός και 13η σύνταξη (4 δισ. πραγματικό κόστος);
Και τα υπόλοιπα 2,4 να δοθούν για απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στη ΔΕΗ και σε αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου στην Εθνική (με νόμο εννοείται); Για πες;».
Η ανάρτηση του Τσακαλώτου
«Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες. Ο Αλέξης Τσίπρας που εκθειάζει την οικονομική πολιτική 2015-2019 είναι ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας που στην αντιπολίτευση μετά το 2019 ζητούσε αποσύνδεση από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη διαμόρφωσή της;
Είναι ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας που επέτρεψε, αν δεν το ενθάρρυνε, μετά το 2019 το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να εισέλθει εντός ΣΥΡΙΖΑ (με συνεχή δημόσια κριτική από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για υπερβολικά πλεονάσματα, ζημιά στη μεσαία τάξη, υπερβολικό μαξιλάρι κ.λπ.); Μήπως είναι καλύτερο να γίνει προσπάθεια να προσεγγιστεί η αλήθεια, όσο δύσκολο και να είναι αυτό, παρά να έχουμε παράλληλες αλήθειες;».