Την παρέα του Κώστα Κοντογεώργου  επιζητούν  συνάδελφοι του ένεκα και της  ικανότητας του στα ανέκδοτα.  Προσφάτως στο  Εντευκτήριο της  Βουλής  ενώπιον του  Κ. Καραμανλή  και πλειάδας βουλευτών αφηγήθηκε το εξής: Όταν  αποδήμησε εις τους ουρανούς  ο Άιρτον  Σένα, ο βραζιλιάνος  οδηγός της  Φόρμουλα 1,  συνάντησε στον προθάλαμο  του παραδείσου τον  Άγιο Πέτρο  από τον  οποίο  ζήτησε  ένα αμάξι.

«Δεν το θέλω γρήγορο, αρκεί να διατηρώ την επαφή με το … τιμόνι». Ο άγιος  ανταποκρίθηκε στο  αίτημα του και ο  Σένα  κυκλοφορούσε στις παραδείσιες λεωφόρους με το νέο του απόκτημα, ένα  ηλεκτρικό  όχημα  η ταχύτητα του οποίου μόλις και  μετά βίας ξεπερνούσε τα 40 χιλιόμετρα/ώρα. Κι εκεί που οδηγούσε ανέμελος τον  προσπερνά κάποια στιγμή  ιλιγγιωδώς, με  250 χιλιόμετρα και βάλε, μια απαστράπτουσα Φεράρι.

Το μόνο  που κατάφερε να διακρίνει ήταν η πίσω πινακίδα  με την ένδειξη «ωραίος». Αμέσως απευθύνθηκε στον Πέτρο διατυπώνοντας  τα παράπονα του. «Γιατί αυτός και όχι εγώ άγιε μου;» τον ρώτησε. «Γιατί  αυτός είναι ο …αρχηγός» του απάντησε εκείνος. «Αρχηγός στον παράδεισο  είναι ο … ωραίος» απόρησε ο ραλίστας. Κι  ο  Πέτρος: «Δεν διάβασες καλά. Δεν γράφει ωραίος αλλά …  Ναζωραίος». Ακόμη  γελάνε …   

Δ. Γιαννακόπουλος