«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του πρωθυπουργού και της Φώφης Γεννηματά με αφορμή την ανακοίνωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις με την ονομασία της ΠΓΔΜ. 

Όλα ξεκίνησαν μετά τις διαρροές από το περιβάλλον της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το διάλογό της με τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες, κατά τη διάρκεια της συνολίας τους, η Φώφη Γεννηματά του ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κα Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για  μυστικη και εν κρυπτώ διπλωματία, λέγοντας του στη συνέχεια ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή στο κυβερνητικό σχήμα για το θέμα αλλά διαφορετικές γραμμές και ότι ο ίδιος δεν έχει ξασφαλίσει συναίνεση ούτε καν μέσα στην κυβέρνηση του. 

Μετά τη διαρροή του ΠΑΣΟΚ άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου, με κυβερνητικό αξιωματούχο να σχολιάζει ότι «η κυρία Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση«.

«Λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε«, προσθέτει ο ίδιος αξιωματούχος.

Στα σχόλια κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου, η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το «γάντι» και ανταπάντησε στα όσα ειπώθηκαν στη τηλέφωνική συνομιλία της Φώφης Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα νωρίς μεσημέρι ενόψει της αυριανής συνάντησης για ενημέρωση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ.

«Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέμματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό», αναφέρει η απάντηση των συναργατών της κ. Γεννηματά.