Η πιο ενδιαφέρουσα κόντρα από αυτές που συµβαίνουν µεταξύ φίλων του πρωθυπουργού είναι µεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Και οι δύο προέρχονται από την παρέα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στα νιάτα του και, ως εκ τούτου, έχουν µεγάλη οικειότητα µαζί του και κάποια ανταγωνιστική διάθεση µεταξύ τους.

∆εν διαφωνούν µόνο στα επικοινωνιακά, ως προς τα οποία ο Νίκος Παππάς λέει πάντα τη γνώµη του στον πρωθυπουργό, προσπερνώντας, όπως λέγεται στο περιβάλλον του Μαξίμου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που είναι ο καθ’ ύλην αρµόδιος.

∆ιαφωνούν και ως προς την αντιµετώπιση της Κεντροαριστεράς.

Ο Νίκος Παππάς είναι υπέρ της σοσιαλδηµοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος είναι πιο οξύς στην κριτική του προς το Κίνηµα Αλλαγής. Η διαφορά προσέγγισης αναδύθηκε εκ νέου µε αφορµή το Συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Παρά τις διαφωνίες τους, πάντως, αµφότεροι κρίνονται ως «επιτυχηµένοι» και δουλεύουν «για καλό σκοπό», δηλαδή για την ανάκαµψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα των δύο; Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η κόντρα αυτή γίνεται για τα μάτια της καρέκλας του Αλέξη Τσίπρα και την επόμενη μέρα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.