Στην εκπομπή One Direct Weekend μίλησε ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Μανωλάκος για την εικόνα τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές και το πώς ερμηνεύει ο κόσμος τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλάκο, «η ΝΔ με έναν εντυπωσιακό τρόπο από την αρχή στην εφαρμογή του προγράμματός της μας έδειξε ότι μπορεί να καταρρίψει το χρόνο» και πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν το έχει κερδίσει ποτέ κανείς.

«Πάρα πολύ γρήγορα, πολλά πράγματα, τα περισσότερα απρόσμενα, τεχνοκρατικά στη μεγάλη τους έκταση, όπως οι γαλάζιοι φάκελοι στα υπουργεία αλλά και τα πρόσωπα έφεραν μία πρωτόγνωρη αντίληψη περί πολιτικής και κυρίως περί πράξεων εφαρμογής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όσον αφορά την εκτίμηση του κόσμου, «όταν κάτι είναι πρωτότυπο υπάρχει μια ανοχή ως προς την περιγραφή της αντίληψης και της απορροφητικότητας», σημείωσε ο κ. Μανωλάκος.

Σχετικά με τους υψηλούς τόνους που κυριαρχούν στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικοινωνιολόγος δήλωσε πως «προσπαθεί να επιβιώσει και να βρει χώρο να στήσει κάποια θεμέλια, όταν στην Ευρώπη είναι ό, τι πιο ασαφές υπάρχει».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στήσει ιδεολογικό αφήγημα στη σαθρή και κινούμενη άμμο σε μια εποχή που δεν ενδιαφέρεται κανείς».

«Αυτό είναι κάτι που δείχνει αυτοδύναμη κυβέρνηση και η χώρα προχωράει», κατέληξε ο κ. Μανωλάκος.