Στο κόκκινο ανέβηκε το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κατήγγειλε νέο κρούσμα αστυνομικής βίας, απέναντι σε φοιτήτρια.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Σκουρλέτης επικαλούμενος δημοσίευμα της ιστοσελίδας tvxs.gr, κατήγγειλε ότι αστυνομικές δυνάμεις έκανανσωματικό έλεγχο σε 22χρονη φοιτήτρια αναγκάζοντάς την να κατεβάσει το παντελόνι της στη μέση του δρόμου.

«Ποιος έχει το δικαίωμα να στοχοποιεί την νεολαία; Δεν είναι δυνατόν να μπαίνετε στα κέντα διασκέδασης με παρατεταμένα τα όπλα και να βγάζετε τους νέους απο τους κινηματογράφους» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Για την ΕΛΑΣ είναι επικίνδυνο παιχνίδι αν βάζουμε ανθρώπους να παραβιάζουν την νομιμότητα και να βλέπουμε αυτό που γίνεται εις βάρος της νεολαίας».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, επανέλαβε ότι η αστυνομία ακολουθεί όλες της νόμιμες διαδικασίες για την εξέταση ενδεχόμενων περιστατικών εκτεταμένης βίας, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να μην καλλιεργεί εντυπώσεις. «Γίνεται προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος για στοχοποίηση της νεολαίας. Το περιστατικό που ακούστηκε πριν λίγη ώρα δεν ξέρω αν ευσταθεί. Πάψτε να στοχοποιείτε την ελληνική αστυνομία με fake news. Το να σέβεσαι την νομιμότητα και την νεολαία και τους νόμους του κράτους δεν είναι παραβατικότητα είναι κανονικότητα».

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζοντας: «τι μας είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απαντώντας στην καταγγελία Σκουρλέτη; Οτι όλα εξετάζονται απο την ΕΛΑΣ και να μην χτυπάμε την αστυνομία. Μετά απο αυτή την παρέμβαση η νεολαία θα έχει μεγάλη ανακούφιση καθώς είμαστε στη γη του Καφκα. Ξέρουμε ότι υπάρχει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στην νεολαία μας»