Ολοένα και σε πιο δεινή θέση έρχεται ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τέσσερις Εισαγγελείς μέχρι στιγμής, να έχουν καταθέσει εναντίον του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ρόλο του στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis.

Οι «βόμβες» των Εισαγγελέων για την στάση του πρώην υφυπουργού και τον σκοτεινό ρόλο που ισχυρίζονται ότι διαδραμάτιζε την εποχή της παντοδυναμίας του, διαδέχονται η μία μετά την άλλη, επιβαρύνοντας την θέση του.

Ωστόσο, την ώρα που οι καταθέσεις τροφοδοτούν την υπόθεση, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα δύσοσμο κλίμα, τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής, προχωρούν διαδικαστικά στην κλήτευση μαρτύρων, προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση της σκευωρίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση οι βουλευτές των κομμάτων κατέθεσαν τις προτάσεις τους ως προς τους επόμενους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που υπερψηφίστηκε και από το ΚΙΝΑΛ προβλέπει κλήση για κατάθεση των κ. Πολάκη και Τζανακοπουλου, του Σαμπι Μιωνή, των δυο προστατευόμενων μαρτύρων Σαράφη και Κελέση, της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και εφόσον χρειαστεί της Ξένης Δημητρίου και της Μαρίας Παπασπύρου.

Ακόμη επιφυλάσσονται για την κατά αντιπαράσταση εξέταση της κ. Δημητρίου με τον κ. Αγγελη. Επιφύλαξη υπάρχει ακόμη για την εξέταση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και των δύο επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς.

 Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να έρθουν στην προανακριτική για εξέταση η Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης

Ακόμα η Επιθεωρήτρια Δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και η Ξένη Δημητρίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ανέφερε ότι θα πρέπει να καταθέσουν οι κ.Τζανακόπουλος και Πολάκης,διότι όπως είπε η ΝΔ τους πρότεινε και στην συνέχεια τους εξαίρεσαν από μέλη της επιτροπής. «Δική σας η επιλογή δική σας και η ευθύνη».

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να επανεξεταστούν ο Ιωάννης Αγγελής και η Ελένη Ράικου.

Όσον αφορά τον Σαμπι Μιωνί, τον οποίο θέλει ως μάρτυρα η πλειοψηφία, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να κληθεί ως μάρτυρας η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Για επίκουρους εισαγγελείς συμφωνεί και το ΚΚΕ.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας ο Θανάσης Πλεύρης απάντησε ότι οι επίκουροι Εισαγγελείς θα εξεταστούν εφόσον προκύψει ανάγκη μετά από την κατάθεση της κ.Τουλουπάκη.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του δεν πιστεύει ότι οι κ.Τζανακόπουλος και Πολάκης θα συνεισφέρουν σε κάτι αλλά δεν έχει αντίρρηση να καταθέσουν ως μάρτυρες.