Νέα αλλαγή έρχεται στην διπλωματική ομάδα του πρωθυπουργού, η οποία μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Ο Θανάσης Μπακόλας, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεθνή θέματα από τότε που εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα αναλάβει το πόστο του συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα Ευρώπης και ΗΠΑ και η έδρα του θα είναι στις Βρυξέλλες.

Ο Θανάσης Μπακόλας έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia στις ΗΠΑ. Έχει εργαστεί για 25 χρόνια ως επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής, εκ των οποίων τα τελευταία οκτώ είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Την αποκάλυψη έκανε η γνωστή ιστοσελίδα Politico, η οποία μάλιστα τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία της επίσκεψης των τριών Προέδρων των ευρωπαϊκών θεσμών σήμερα στην Ελλάδα για να συστήσει τον κ. Μπακόλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόστο αυτό δεν προϋπήρχε, αλλά δημιουργείται σήμερα, στο πλαίσιο της αναδιάταξης της διπλωματικής ομάδας του πρωθυπουργού. Χθες, όπως ανακοινώθηκε, καθήκοντα υπεύθυνης γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, στη θέση του Δημήτρη Μητρόπουλου ανέλαβε η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει ξεχωριστή θέση στο επιτελείο του με έδρα τις Βρυξέλλες δείχνει και τη σημασία που αποδίδει στην οικοδόμηση ισχυρών προσωπικών δεσμών με τους ισχυρούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες.