«Κάνω συλλογή των σκίτσων με τον Παπαδημούλη», σχολίαζε σκωπτικά ένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας έτσι να καταδείξει το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος για τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου. Η αλήθεια είναι ο κ. Παπαδημούλης έχει φτάσει στα όριά του τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος βλέπει τον ευρωβουλευτή του και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος να είναι σε καθημερινή βάση πρώτη είδηση στα social media, αλλά και σε πολλά ΜΜΕ. Και διαπιστώνει ότι μέσω του Παπαδημούλη χλευάζεται ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται κεντρικό επιχείρημα στα χείλη των στελεχών της Ν.∆. και του Κινήματος Αλλαγής, που μιλούν για τον πλουτισμό του αλλά και για την υποκρισία της Aριστεράς.

Κάπως έτσι, αναγκάστηκε ο κ. Τσίπρας να αποδοκιμάσει, και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, τον κ. Παπαδημούλη.

Η πρώτη ήταν πριν από εβδομάδες με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Αυγή» και η δεύτερη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Τρίτη. Είχε προηγηθεί το «καρφί» του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου (Action 24) περί νόμιμου και ηθικού, αλλά και το ηχηρό «άδειασμα» του Γιάννη Μπαλάφα, o οποίος, όταν ρωτήθηκε (ΣΚΑΪ) αν θα έκανε τα ίδια με τον κ. Παπαδημούλη, απάντησε με ένα καθαρό «όχι».

Η αντιπαράθεση που είχε, δε, ο κ. Παπαδημούλης με τον κ. Κούλογλου παραλίγο να φτάσει σε ανεξαρτητοποίηση του τελευταίου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν υπήρχε η προσωπική κατευναστική παρέμβαση του κ. Τσίπρα.

ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ

Το κρεσέντο της αρνητικής δημοσιότητας ξεκίνησε για τον κ. Παπαδημούλη τον περασμένο Μάρτιο, όταν η κάμερα του Μega τον συνέλαβε να ψωνίζει σε σουπερμάρκετ του Ψυχικού. Μολονότι είχε έρθει από τις Βρυξέλλες, ο κ. Παπαδημούλης επέδειξε αντικοινωνική συμπεριφορά και δεν ακολούθησε τις αποφάσεις του ΕΟ∆Υ για 14ήμερη καραντίνα.

Τα ένστικτα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο επειδή ο ευρωβουλευτής είχε μαζί του... βοηθό τον αστυνομικό του για να του κουβαλάει τα τρία καρότσια που είχε γεμίσει. Ακολούθησαν η δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» και τα διαδοχικά δημοσιεύματα στον Τύπο, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με αυτά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το 2018 και το 2019 σε διαδοχικές αγοραπωλησίες σπιτιών, οι οποίες τον έκαναν να έχει στην κατοχή του περισσότερα από 38 ακίνητα, κάποια εκ των οποίων νοικιάζει μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο σχολιασμός περί «Παπαδημούπολης», λόγω των δεκάδων σπιτιών σε συνδυασμό με το γιγαντιαίο ποσό των καταθέσεων που έχει στη διάθεσή του, «χτύπησε κόκκινο» στην Κουμουνδού ρου. Η αμηχανία για αρκετά 24ωρα ήταν έκδηλη, και τά 24ωρα ήταν έκδηλη, και μάλιστα ουκ ολίγα στελέχη μάλιστα ουκ ολίγα στελέχη πριν βγουν σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ζητούσαν από τους δημοσιογράφους να μην τους πιέσουν για τον Παπαδημούλη, γιατί, όπως έλεγαν, «δεν έχουμε κανέναν λόγο να τον υπερασπιστούμε». Παραλλήλως αντιλαμβάνονταν και τη ζημιά που κάνει στο κόμμα ο βίος που διάγει ο λαλίστατος ευρωβουλευτής και δεν ήξεραν πώς να το αντιμετωπίσουν. Πολλοί ένιωσαν μια ανακούφιση με τη «φωτογραφική» αποδοκιμασία που του έκανε ο κ. Τσίπρας, ωστόσο έλεγαν ότι από εδώ και στο εξής ό,τι και αν λένε για τα άλλα κόμματα θα τους ανταπαντούν τα στελέχη τους με τον Παπαδημούλη.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαδημούλης βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας. Τον Ιούνιο του 2016 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε τα τελικά αποτελέσματα στις ισπανικές εκλογές και παγιδεύτηκε. Στηρίχθηκε στα exit polls και έσπευσε μέσω Τwitter να δώσει συγχαρητήρια στους Podemos, μιλώντας για «μεγάλη επιτυχία». Τελικά, όμως, το αποτέλεσμα «βύθισε» τους αριστερούς Podemos και ο κ. Παπαδημούλης αναγκάστηκε να παραδεχθεί το λάθος του με νέα ανάρτηση.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 20 Ιουνίου