Νέες σαφείς αποστάσεις από τον Νίκο Παππά πήρε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής που διερευνά υποθέσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να επισήμανε ότι, όπως προκύπτει από τη συνομιλία Μιωνή - Παππά, ο ίδιος δεν είπε οτιδήποτε αρνητικό για τη σύζυγο του νυν πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι («πουθενά δεν βγαίνει ότι εγώ είπα κάτι για τη Μαρέβα»), ενώ σε άλλο σημείο είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει πει κάτι για «μίζα» –όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ– που είχε αποδέκτη τον συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, κ. Σ. Παπασταύρου («δεν γνωρίζω και δεν έχω κανένα στοιχείο και σέβομαι το τεκμήριο αθωότητας»).

Σήμερα ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε αποστάσεις από τα όσα ακούγονται στο ηχητικό που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ζητώντας από τα μέλη της να καλέσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας για να τους εξηγήσει τι έχει πει στο ηχητικό. 

«Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κ. Γκραμπόφσκι;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη να σηκώνει το γάντι: «Έτσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κ. Γκραμπόφσκι αλλά το έκανε ο Παππάς» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ εμμένοντας πάντως στη θέση του ότι δεν έβαλε στο στόχαστρό του την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος:

Κ.Καραγκούνης: Ο κ.Παππάς σύμφωνα με το ηχητικό είπε οτι θα σας πει να καλέσετε τη «τύπισσα» εννοώντας την Τουλουπάκη, και να της μιλήσετε

Δ.Παπαγγελόπουλος: Που αποδεικνύεται ότι τα λέει ο κ.Παππας;

Κ.Καραγκούνης: Στο ηχητικό που κατετέθη στην Επιτροπή

Δ.Παπαγγελόπουλος: Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κο Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε άλλα λες εκεί άλλα λες εδώ. Ο κ.Παππας είναι νέος και έχει αντοχές.