«Δεν αισθάνθηκα καμία αυτοκριτική από την πλευρά του κ. Παππά. Αυτοκριτική δεν είναι αυτό. Η παραδοχή της λάθος στάσης πρέπει να συνοδεύεται και από συγκεκριμένη κίνηση».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και την εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους” σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις στη συνάντηση του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. «Είναι ζήτημα που πρέπει ο κ. Τσίπρας να το ξαναδεί, αλλιώς γίνεται και αυτός συμμέτοχος.»

Μάλιστα ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι υπάρχουν δέκα περιπτώσεις στελεχών της ΝΔ, «που απλά με την εμπλοκή του ονόματός τους σε υποθέσεις, οι οποίες τελικά οδήγησαν και σε απαλλακτικές κρίσεις, τέθηκαν εκτός κόμματος αμέσως».

Και αναρωτήθηκε: «Δεν έπρεπε να απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παππάς μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση, όταν και ο αρχηγός του και ο ίδιος παραδέχονται εμπλοκή του, ευθύνες του»;

Όσον αφορά στον κ. Παπαγγελόπουλο τόνισε: «Τον έχουν καταγγείλει τέσσερις εν ενεργεία εισαγγελικοί ανώτατοι λειτουργοί κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της Δημοκρατίας μας.

Με σεβασμό στο πρόσωπο, ο οποίος απολογείται και προσπαθεί να υπερασπίσει τον εαυτό του, έκανα μεγάλη προσπάθεια με βάση τη νομική μου ιδιότητα, να παρακολουθήσω τα επιχειρήματά του, τα αντεπιχειρήματά του, τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω κανένα σοβαρό και ουσιαστικό επιχείρημα.»

Κάνοντας μάλιστα σύγκριση της Προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο με την Εξεταστική Επιτροπή που είχε συσταθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε:

«Πότε άλλοτε, κατηγορούμενος (σ.σ.: ο κ. Παπαγγελόπουλος) δεν είχε τέτοια άνεση χρόνου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Εγώ έζησα 18 μήνες ακριβώς όλες τις συνεδριάσεις της προκαταρκτικής επιτροπής για την υγεία. Πιο άθλιες συνεδριάσεις τέτοιας επιτροπής, με παραβίαση κάθε δικαιώματος οποιουδήποτε κατηγορουμένου με σπίλωση προσώπων, δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Με σπίλωση μαρτύρων, με επίθεση κατά αυτών, με μπούλινγκ κατά μαρτύρων και μάλιστα όλο αυτό, να θυμίσω, σε δημόσιες συνεδριάσεις, που τις έβλεπε όλη η χώρα.»


Ακούστε το σχτικό απόσπασμα