Σε σκευωρία η οποία είχε δημιουργηθεί με αφορμή την υπόθεση της Novartis της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με δημοσιογραφικούς βραχίονες τους Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη της Δημοκρατίας, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα και Κώστα Βαξεβάνη, αναφέρεται το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας για την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε μία σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας του Γιάννη Φιλιππάκη, ο οποίος δέχεται παραγγελία από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και στοχοποιεί τον κ. Αγγελή λόγω των αντιδράσεών του.

Στην υπόθεση Novartis γίνεται αναφορά και στον Κώστα Βαξεβάνη αφού επισημαίνεται ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων διαρρέουν από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στον Κώστα Βαξεβάνη, σε δύο περιπτώσεις μάλιστα πριν καν δοθούν ενώ γίνεται επισήμανση της στοχοποίησης της Ελένης Ράικου από την ίδια εφημερίδα.

Σύμφωνα με το πόρισμα η ίδια μεθοδολογία ακολουθήθηκε και στην υπόθεση εκβίασης του Σάμπυ Μιωνή, με δημοσιεύματα τη εφημερίδας Δημοκρατία, ενώ γίνεται αναφορά και σε όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας για την εκβίαση του επιχειρηματία από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για να δώσει χρήματα στον Γιάννη Φιλιππάκη.

Το πόρισμα κάνει λόγο για ανάμιξη των Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Φιλιππάκη και στις υποθέσεις Τσατάνη, Αθανασίου.