«Υπήρξε χαλάρωση η οποία ήταν απολύτως συμβατή με τον βαθμό αστυνόμευσης» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού» με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού στο νησί.
«Δεν ξέρω καθόλου επίσημα νούμερα, αθροίζοντας διάφορες πληροφορίες πρέπει να είμαστε περίπου στα 40», δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

«Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε τώρα υπάρχουν έλεγχοι, αλίμονο αν δεν υπήρχαν και σήμερα έλεγχοι και προφανώς ίσως δεν έχουν και τόσο νόημα γιατί ο κόσμος όταν κατάλαβε τι συμβαίνει είναι ιδιαίτερα προσεκτικός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια επικινδυνότητα, η ζημιά έγινε προφανώς τους προηγούμενους μήνες», επισήμανε ο ίδιος.

Αναφορικά με την απομάκρυνση του αστυνομικού διευθυντού του Πόρου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε: «Εγώ δεν προσωποποίησα ούτε προσδιόρισα συγκεκριμένα που βρίσκεται η ευθύνη και το πρόβλημα, εγώ είπα απλώς ότι η Αστυνομία ήταν παντελώς απούσα στο κομμάτι αυτό των ελέγχων για τα θέματα κοροναϊού και στα κυκλοφοριακά μέτρα γιατί και στα κυκλοφοριακά είναι το ίδιο επικίνδυνο όταν αφήνεις σε ένα πεζόδρομο ή σε έναν μονόδρομο να κυκλοφορούν μηχανάκια και να μην φροντίζεις να τους «κόψεις» το κεφάλι. Ήταν παντελώς απούσα».

«Μπορεί κανείς να βρίσκεται εδώ στον Πόρο και να συνεχίζει τις διακοπές του ή να τις κάνει κανονικά αν τις έχει προγραμματίσει χωρίς αυτό να είναι απαγορευτικό. Ότι υπάρχουν κρούσματα φυσικά και υπάρχουν αλλά εδώ υπάρχουν πλέον και όλα τα μέτρα και όλη η προσοχή που χρειάζεται για να μπορεί κανείς να κινείται με ασφάλεια», διευκρίνισε ο δήμαρχος Πόρου.

«Ήρθανε δυνάμεις ασφαλείας να περιφρουρήσουν τα μέτρα, ήρθε επιπλέον ενίσχυση από την Αστυνομία, η Αρχή Διαφάνειας, το Λιμεναρχείο παρόλα αυτά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Πόρου δεν υπάρχουν γιατροί», πρόσθεσε.

«Είμαι 6 χρόνια δήμαρχος από την πρώτη χρονιά φωνάζουμε για τις ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και στο Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου, δεν μας έχει ακούσει ποτέ κανένας», δήλωσε επιπρόσθετα.

Παράλληλα ο κ. Δημητριάδης ανέφερε: «Υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί που δεν προλαβαίνουν τις βάρδιες ειδικά στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, στον Πόρο είναι μόνο μια γιατρός, υπολειτουργεί το ιατρείο μας. Αυτή είναι η ζωή μας εδώ και χρόνια... περίμενα ότι όταν θα είχαμε 40 κρούσματα και είμαστε ‘’πρωταθλητές’’ σε όλη την Ελλάδα έστω και τώρα το υπουργείο Υγείας θα έστελνε ένα γιατρό. Πότε θα μας τους στείλουν τους γιατρούς όταν θα πεθάνουμε!».