Μέσα στις επόμενες ώρες -εκτός απροόπτου- ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει το νέο άτυπο υπουργικό συμβούλιο του κόμματος του, ή τους «σκιώδεις» τομεάρχες όπως συνηθίζεται να λέγονται. Στον χθεσινό «πρωινό καφέ» που συνεδρίασε... το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε μαζί με τους στενούς του συνεργάτες τις σκέψεις του για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο κόμμα καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι από αυτή την διαδικασία μπορεί να προκύψουν καινούργια προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο σχήμα θα κρύβει πολλές εκπλήξεις καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανακατέψει πολύ την τράπουλα αλλάζοντας χαρτοφυλάκια ακόμα και σε στελέχη που θεωρούνται πετυχημένα στον τομέα τους. Παράλληλα στο νέο άτυπο υπουργικό αναμένεται να μπουν και νέοι βουλευτές, κάποιοι από τους οποίους εμφανίζονται δυσαρεστημένοι γιατί δε έχουν αξιοποιηθεί μέχρι τώρα όσο πρέπει από τον κ. Τσίπρα.

Φυσικά όλες αυτές οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν και την μετακίνηση του Νίκου Παππά από τον τομέα Οικονομίας του κόμματος. Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως επιθυμεί να καταφέρει από την μία να μην στοχοποιήσει τον άλλοτε στενό του συνεργάτη και από την άλλη να κατευνάσει τους ένθερμους υποστηρικτές του. Η σκέψη του πρώην πρωθυπουργού να αλλάξει όλο το «σώμα» των τομεαρχών του, πέρα από τον αέρα ανανέωσης που θέλει να δώσει στο κόμμα του στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αναγέννησης του κόμματος του στην κοινωνία -πράγμα που δεν κατάφερε με την τοποθέτηση του Δημ. Τζανακόπουλου στην θέση του γραμματέα της ΚΕ, όπως σχολιάζουν οι... κακές γλώσσες της Κουμουνδούρου- έχει να κάνει και με μια ακόμη παράμετρο.

Ποτέ δεν θα μπορούσε να αλλάξει μόνο τον Πάνο Σκουρλέτη από Γραμματέα –αν και δέχθηκε πολλές και σκληρές πιέσεις από το περιβάλλον του Νίκου Παππά για να μην τον μετακινήσει- γιατί έτσι θα φαινόταν ότι όλη η ιστορία των τελευταίων ημερών έγινε για να αλλάξουν ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πόστα. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μοιραία νέα προβλήματα και εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι κομματικοί και οι «53» δε θα το άφηναν αναπάντητο.