«Ο φασισμός δεν θα πεθάνει επειδή κάποιοι της Χρυσής Αυγής θα μπούνε ενδεχομένως πίσω από τα κάγκελα, είναι μια καθημερινή μάχη σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Καμίνης, αναφορικά με την απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή.

«Είναι μια απόφαση σταθμός. Μια μάχη κερδήθηκε σε ένα πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Για τη Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «το 2015 ήταν φανερό πια, γνωρίζαμε πια ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ότι ουσιαστικά ισοδυναμούσαν με μαχαιροβγάλτες».

«Η εμφάνισή τους στη Βουλή, αυτός ο τραμπουκισμός, αυτή η περιφρόνηση στα κοινοβουλευτικά ήθη αλλά και γενικά απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια ήταν κάτι το πρωτοφανές και για αυτό για ένα πρώτο διάστημα είχε σταθεί και το πολιτικό σύστημα αμήχανο απέναντί τους», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δεν ήξερε ακριβώς πώς να τους μεταχειριστεί γιατί είχαν περιβληθεί τον μανδύα ενός πολιτικού κόμματος και ως μέλη ενός πολιτικού κόμματος ήταν κατά κάποιο τρόπο προστατευμένοι», επισήμανε ο κ. Καμίνης και υπογράμμισε ότι «είναι ένα φαινόμενο πολύ ιδιόμορφο η Χρυσή Αυγή και σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί κυριάρχησε ακριβώς η βία ακόμη και πάνω στο λόγο τον ακροδεξιό».