«Επιδιώκω την απομόνωση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η διαδικασία που ακολουθείται είναι το κράτος μέλος να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να γίνει άρση της ασυλίας ώστε να μην έχει δικαίωμα παρεμβάσεων και να τεθεί σε απομόνωση».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την ιστορική απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Είναι μια σημαντική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, μια απόφαση που πρέπει να μας κάνει όλους να αξιολογήσουμε τα γεγονότα, τις αβλεψίες και τις ενέργειες πολιτικών και δημοσιογράφων που έδωσαν τη δυνατότητα σε μια εγκληματική οργάνωση να παρουσιάζεται ως ένα mainstream κόμμα. Δεν θα πρέπει να κρυφτούν πίσω από την απόφαση της Δικαιοσύνης ευθύνες γιατί η νίκη θα είναι να μην ξαναβρούμε μπροστά μας ένα τέτοιο φαινόμενο».

Με αφορμή την επιστολή του προς τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα του ευρωβουλευτή Λαγού, ανέφερε: «Πήρα μια πρωτοβουλία γιατί γνωρίζω ότι είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία. Το κράτος–μέλος πρέπει να εκκινήσει τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει απόφαση και άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή. Πρέπει το κράτος μέλος να ενημερώσει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να γίνει άρση της ασυλίας. Η άρση ασυλίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο γίνεται ευκολότερα από ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο».

«Έστειλα μια επιστολή στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου γιατί όσο αυτή η διαδικασία κρατά δεν μπορεί να έχει ο Λαγός τα ίδια δικαιώματα που έχει οποιοσδήποτε άλλος ευρωβουλευτής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δολοφονούσε και δημιουργούσε ακραίες συνθήκες στη χώρα μας. Ο κ. Σασόλι μπορεί να κάνει περικοπή προνομίων και να πάρει απόφαση να μην έχει ο ευρωβουλευτής χρόνο ομιλίας, να μην έχει βήμα στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Έχουν γίνει και στο παρελθόν αυτά... δεν είχαμε περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης εδώ μιλάμε για ένα πρωτοφανές ακραία φαινόμενο. Πρέπει άμεσα να υπάρξει απομόνωση του Λαγού από τον δημοκρατικότερο θεσμό της ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.