«Στη ΝΔ φοβάμαι τον κακό μας εαυτό και όχι τους πολιτικούς αντιπάλους μας, πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας ώστε να κόψουμε πρώτοι το νήμα τις επερχόμενες εκλογές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και στην Χριστίνα Κοραή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη θα αυξήσει τα ποσοστά του, ενώ είπε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ανησυχεί για την άνοδο του ΚΙΝΑΛ.

Ακόμη ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί πριν από καιρό.
Τέλος επανέλαβε πως θα πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εστίαση και τουρισμό.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς αν θα πρέπει η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ να σημάνει συναγερμό στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Να πω και δημοσίως τα συγχαρητήρια μου για την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη και του εύχομαι δύναμη και τύχη. Ελπίζω αυτή η ''δημοσκοπική άνοιξη'' να μην κάνει τους συναδέλφους μου και τον ίδιο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να καβαλήσουν το καλάμι. Εγώ αυτό το έργο το έχω ζήσει με την Πολιτική Άνοιξη, 20% μας είχαν φτάσει οι δημοσκοπήσεις και μετά...».

«Για τη ΝΔ φοβάμαι μόνο τον κακό μας εαυτό, δεν φοβάμαι τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Εάν περιορίσουμε τα λάθη μας εκτιμώ ότι όποτε γίνουν οι ερχόμενες εκλογές θα κόψουμε πρώτοι το νήμα των εκλογών και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι μπορεί το ΚΙΝΑΛ να πάει δεύτερο κόμμα, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συμπεράσματα. Εκτιμώ ότι θα έχει άνοδο το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη αλλά δεν νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση που θα έρθει είτε σε 18 μήνες είτε λίγο νωρίτερα ενδεχομένως, ότι θα έχει τέτοια άνοδο που θα φτάσει να ξεπεράσει το ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει δεύτερο κόμμα. Το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο».

Ερωτηθείς αν πρέπει να ανησυχεί για την άνοδο του κ. Ανδρουλάκη ο κ. Τσίπρας, απάντησε: «Νομίζω ναι και νομίζω ότι το δείχνει ότι ανησυχεί».

Αναφορικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα, σημείωσε: «Εγώ από την αρχή του φθινοπώρου είχα ταχθεί υπέρ της λήψης μέτρων εδώ και αρκετό καιρό. Στηρίζω όλα τα νέα μέτρα μετά φανατισμού και η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε να τα είχαμε εφαρμόσει από την 1η Δεκεμβρίου. Ειδικά μάλιστα για την ενισχυμένη μάσκα στα ΜΜΜ και μια και είναι εορταστικές μέρες στον κεντρικό σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα τι ωραίο θα ήταν να είχαμε στήσει, το κράτος, 3-4 Άγιο Βασίληδες και να μοιράζουν στον κάθε επιβάτη από μια ενισχυμένη μάσκα».

Αναφορικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Η άποψή μου ήταν ότι μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς είχα πει ότι αυτό πρέπει να γίνει και στους εργαζόμενους στην εστίαση και στους εργαζόμενος στον τουρισμό. Δεν είμαι αυτή τη στιγμή υπέρ του καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού είμαι όμως υπέρ της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες της κοινωνίας. Είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν ξέρω τα οργανωτικά δεδομένα του στρατού είναι όμως μια κουβέντα που και αυτή πρέπει να ανοίξει».

Αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού του ωραρίου που ενδεχομένως να ανακοινωθούν για μετά τις γιορτές, είπε: «Αντιλαμβάνομαι την οικονομική διάσταση του περιορισμού στη λειτουργία ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση αλλά δεν νομίζω ότι θα παθαίναμε και τίποτα όσον αφορά τη διασκέδασή μας εάν έμπαινε από τώρα και όχι μετά τις εορτές. Δηλαδή αντί να φεύγουμε στις 4 τα ξημερώματα αν φεύγαμε στη 1 δεν θα είχαμε διασκεδάσει από τις 9 μέχρι τη 1; Στηρίζω επομένως τα μέτρα αν για κάτι κάνω κριτική είναι ότι θα έπρεπε να τα έχουμε κάνει νωρίτερα».