Παρέμβαση για τις κρίσιμες στιγμές στιγμές που περνά η χώρα έκανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά εκτοξεύοντάς την κριτική της προς την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για «προφανής ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας και η απουσία σχεδίου για την επόμενη μέρα, παγιώνει το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας των Ελλήνων. Σε αυτές τις ιδιαιτέρες συνθήκες εξελίσσεται ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση επιδίδονται καθημερινά σε μία απίστευτη προσπάθεια όξυνσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και «Απευθύνονται στο θυμικό του εκλογικού σώματος, με όρους μιας άτυπης και παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου με μετωπική σύγκρουση του δήθεν δίπολου.

Θέλουν να συντηρήσουν έτσι για λίγο καιρό ακόμα τους ξέπνοους κομματικούς μηχανισμούς τους. Κάθε εβδομάδα, «ανεβάζουν» νέα επεισόδια στην παράσταση.

H Κυβέρνηση διχάζει σημειώνει η κ. Γεννηματά και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί αυτούς που τζογάρουν πολιτικά στην αναταραχή, αφήνοντας στο περιθώριο τα επιτακτικά κοινωνικά προβλήματα που αναζητούν απαντήσεις.

Και χαρακτηρίζει την Νέα Δημοκρατία «αδύναμη και ανίκανη για μια ακόμα φορά να αναλάβει τη διαχείριση στα δύσκολα και ετοιμάζεται να τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο οικονομικής κρίσης».

Επίθεση εξαπέλυσε και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που όπως δηλώνει η κ. Γεννηματά «νομίζει πως η Ιστορία θα επαναληφθεί και θα υπάρξουν ξανά συνθήκες για να παραστήσουν και πάλι τους ''σωτήρες''. Όμως, το μόνο που μπορούν είναι να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση».

Η θέση του ΚΙΝΑΛ τονίζει «Απέναντι σε αυτό θέατρο του παραλόγου, η δημοκρατική παράταξη έχει καθήκον να στηρίξει την κοινωνία ενεργά. Με θέσεις, με πρακτικές κοινωνικής αλληλεγγύης, με στήριξη του κοινωνικού κράτους και των θεσμών του. Να πρωταγωνιστήσουμε για μια νέα κοινωνική συμφωνία.

Με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα βασισμένο στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, με παραγωγή στον τόπο μας, με προστασία των θέσεων και σχέσεων εργασίας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απηύθυνε κάλεσμα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αντιληφθεί ότι οι εστίες βίας και ανομίας στην πατρίδα μας είναι ακόμα ενεργές, δεν έχουν σβήσει και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να τις αναζωπυρώνει η Κυβέρνηση του με αυταρχισμό και τους μηχανισμούς καταστολής.

Καλούμε επίσης την Αξιωματική Αντιπολίτευση να συνέλθει και να αρθεί στο ύψος των θεσμικών υποχρεώσεών της. Η αδυναμία τους να σκύψουν στα προβλήματα της κοινωνίας και να βρουν απαντήσεις, τους σπρώχνει στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, στο να υποθάλπουν τον ακραίο εξτρεμισμό, που είναι βούτυρο στο ψωμί της δεξιάς και αποκρουστικός για τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Καλούμε τους πολίτες που συμμερίζονται τις ιδέες μας να πυκνώσουν τις γραμμές μας ώστε να στείλουμε μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα νέα σενάρια εκτροχιασμού που εξυφαίνονται στις πλάτες της κοινωνίας».