Να συναφθεί συμφωνία μεταξύ κράτους και πολιτών, «μια νέα συμφωνία εμπιστοσύνης», πρότεινε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, προκειμένου να βγει, όπως τόνισε με έμφαση, η χώρα με ασφάλεια από την περιπέτεια της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά το μείγμα των μέτρων της επόμενης ημέρας, ο Άκης Σκέρτσος έκανε λόγο για μικρές ανάσες ελευθερίας, ταυτόχρονα όμως με τη μέγιστη ευθύνη που θα πρέπει να συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι πάντες -και τούτο λόγω των κινδύνων που εμφανίζει η περίοδος εξαιτίας των μεταλλάξεων.
1_2
2_2

«Τα μέτρα αποδίδουν, αργά, αλλά αποδίδουν» τόνισε, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό σχέδιο για το «πέρασμα στην Άνοιξη» και ταυτοχρόνως έκανε πρόσκληση για συστράτευση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα ευθύνης, λέγοντας «όχι» στους νέους διχασμούς.

Μαζικά δωρεάν rapid τεστ Covid 19 από τα φαρμακεία, ένα δωρεάν κάθε βδομάδα για κάθε πολίτη με το ΑΜΚΑ του, άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων, επέκταση ωραρίου έως τις 21:00 όλες τις ημέρες και επαναλειτουργία κομμωτηρίων, ήταν ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.
5_2
6_2

Ο Άκης Σκέρτσος παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και την οριστική έξοδο από την περιπέτεια της πανδημίας.
7_2
8_2

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός έγινε εκτενής αναφορά στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, την πορεία των εμβολιασμών αλλά και τη θέση της Ελλάδας ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.
9_2
11
14

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του Άκη Σκέρτσου ΕΔΩ