Τελευταία φορά που έκανε αναφορά η κυβέρνηση στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ήταν στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. «Ο πρώην στενός φίλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσας αυτή τη φορά εκτός από τους συνθηματικούς χαρακτηρισμούς είπε κι ονόματα. Με τη χθεσινή κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα είχε μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε «μαγαζί», με εξωθεσμική και παράνομη δραστηριότητα», σημείωνε η τότε κυβερνητική ανακοίνωση.

«Τα 3 εκατομμ. ευρώ»

«Υποστήριξε», συνέχιζε η ίδια ανακοίνωση, «ότι τον προσέγγισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατ' εντολή του τότε Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, προκειμένου να λειτουργήσει για λογαριασμό τους στην απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Υπογράμμισε ότι ‘διεκπεραίωνε εντολές της κυβέρνησης Τσίπρα’ και ότι ο κ. Παππάς τον καθησύχαζε διαβεβαιώνοντας ότι από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια, αλλά και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική επιστολή που απαιτούσε ο διαγωνισμός».

Οι κατηγορίες

Έκτοτε πέρασαν πέντε μήνες και τα δεδομένα και τα στοιχεία ζυγίστηκαν και μελετήθηκαν προσεκτικά, προτού διατυπωθεί η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις κατηγορίες της δωροληψίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, που ψηφίστηκε χθες με ευρεία πλειοψηφία 187 βουλευτών.

Άδεια υπουργικά έδρανα

Τα υπουργικά έδρανα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν άδεια, όπως και στην ψηφοφορία τον Οκτώβριο του 2019 για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, «σε έμπρακτη απόδειξη στο σεβασμό που επιδεικνύουμε στη διάκριση των εξουσιών» όπως είχε τονίσει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η υπόθεση διερευνάται»

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης απέφυγαν κατά κανόνα να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση Παππά τις τελευταίες ημέρες. «Είναι μια υπόθεση που διερευνάται από τη Βουλή. Είναι μια κοινοβουλευτική διαδικασία στην οποία δεν εμπλέκεται η Κυβέρνηση. Η κυβέρνηση σέβεται τη διάκριση των εξουσιών. Δεν συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

Ο Μητσοτάκης θα απαντήσει σε Τσίπρα και Πολάκη 

Τα όσα είπε χθες, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Παύλος Πολάκης στις κατηγορίες που διατύπωσαν για την κυβέρνηση και για τη Νέα Δημοκρατία δεν θα μείνουν αναπάντητα. Μεθαύριο, Παρασκευή, θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία και για την οικονομία, μετά από αίτημα της Φώφης Γεννηματά και ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει αιχμηρά στις κατηγορίες αυτές.