Ο Παύλος Πολάκης κινείται και λέει όσα λέει με τις «πλάτες» του Αλέξη Τσίπρα ή ακολουθεί δικό του σχέδιο βασιζόμενος στην αποδοχή που έχει το στιλ του σε κάποιους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ; Το ερώτημα αυτό υπάρχει σε αρκετά  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παρακολουθούν τα όσα λέει και κάνει ο βουλευτής Χανίων το τελευταίο διάστημα, με έκπληξη, απορία αλλά και θυμό.

Αρκετά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από κ. Τσίπρα να μαζέψει τα «λουριά» του Παύλου Πολάκη, καθώς όπως λένε στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία για τα ήθος και το ύφος της Αριστεράς. Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο βουλευτής Χανίων επελέγει από το κόμμα του για να συμμετάσχει στην προανακριτική που συστάθηκε για τον Νίκο Παππά δείχνει ότι η Κουμουνδούρου θέλει τουλάχιστον για την ώρα να αξιοποιήσει τα…. ρητορικά «ταλέντα» του βουλευτή Χανίων, που όμως είναι αποκρουστικά στην κοινωνία.

Το σόου και τα ξεσπάσματα

Το τελευταίο του σόου στην Βουλή - κάλεσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου να «μην του κουνά το δαχτύλι» (sic)- έφερε εκνευρισμό σε πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία παθαίνουν δυσανεξία με τον λαϊκισμό Πολάκη.

Το νέο ξέσπασμα του Κρητικού βουλευτή ήρθε, πάντως, μετά το άδειασμα που του έκανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κουλογλου για τα όσα είχε πει στην Βουλή για την ΝΔ χαρακτηρίζοντας την «παράταξη μαυραγοριτών». Αυτές οι δηλώσεις «είναι εκτός πραγματικότητας και δεν βοηθούν σε τίποτα» δήλωσε ο Νίκος Φίλης συμπληρώνοντας ότι δεν συμφωνεί με τα πράγματα που ακούγονται. Ο Στέλιος Κούλογλου από την άλλη δήλωσε πως δεν μπορεί να δεχθεί πως η ΝΔ είναι παράταξη «δοσίλογων», ενώ ο Νίκος Μπίστης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε δημόσια τη διαφωνία του με αυτή τη λογική.