Με αντικείμενο την καταγραφή των προτεινομένων μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Νίκου Παππά, συνεδρίασαν τα μέλη της επιτροπής με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, να προτείνουν τα πρόσωπα που θα καλέσει η Βουλή.

Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης πρότεινε να ακολουθηθεί η λίστα μαρτύρων του πταισματοδίκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανακριτικής διαδικασίας. Από την πλευρά της Ν.Δ προτάθηκαν σε δύο κύκλους τα εξής πρόσωπα.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Νικολακόπουλος έκανε λόγο για μια δυναμική διαδικασία όπου η λίστα των μαρτύρων θα μείνει ανοικτή τονίζοντας « ότι κάποιο πρόσωπο που έχει καταθέσει, έχουμε την δυνατότητα να τον καλέσουμε εκ νέου για να δώσει διευκρινήσεις όπου χρειαστούν».

Στον α' κύκλο την επόμενη Τρίτη 13 Απριλίου, θα κληθεί ο Κυριάκος Τόμπρας, που μεσολάβησε, προκειμένου ο Χρήστος Καλογρίτσας και η λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία CCC να έρθουν σε συμφωνία. Την Τετάρτη 14 Απριλίου θα καταθέσει, ο Χρήστος Καλογρίτσας, και αμέσως μετά ο στενός του συνεργάτης Χρήστος Νικολάου και ο διευθυντής λογιστηρίου της λιβανέζικης εταιρείας, Αντώνης Λιανός.

Στον β' κύκλο η ΝΔ θα καλέσει τους Βερύκιο, Μαρινάκη, και Βαξεβάνη. Από την επιτροπή θα αιτηθεί να διαβιβαστεί από την εισαγγελία ο φάκελος για τα βοσκοτόπια.

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση για τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν «αδιάβαστα» στην σημερινή συνεδρίαση καθώς ζήτησαν να καταθέσει ο γιος του μεγαλοεργολάβου Bλαδίμηρος Καλογρίτσας, γεγονός που απέρριψε η πλειοψηφία αφού δεν κλήθηκε από την δικαιοσύνη και δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του.

Στη συνέχεια ζήτησαν η αρχή των καταθέσεων να γίνει από τους πολιτικούς ενάγοντες προτείνοντας κατά σειρά τους, Μισέλ Σάαντ από την CCC, Αντώνης Λιανός - Διευθυντής λογιστηρίου CCC, Γιάννης Στουρνάρας - Διοικητής ΤτΕ, Γιώργος- Χαράλαμπος Μπασιάς -Πρόεδρος Δ.Σ. Τοξότης Α.Ε, Μάριος Μπάχας, Νομικός Σύμβουλος Attica Bank, Αθανάσιος Τσαδάρης - τ. Αναπλ. Δ/νων σύμβουλος Αttica Bank, Κώστας Βαξεβάνης – Εκδότης – δημοσιογράφος, Άννα Πούσκουρη - τ. Πρόεδρος ΔΣ Attica Bank, Ειρήνη Φυλοκουρίδου - Υπ/ντρια Κανονιστικής Συμμόρφωσης Attica Bank, Τάκης Θεοδωρικάκος – Βουλευτής ΝΔ, Αθανάσιος Αναστασίου - Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε., Δημήτρης Τερζόγλου - Πρώην Δ/νων Σύμβουλος GPO

Τον Σπίρτζη καλεί μάρτυρα το ΚΙΝΑΛ
Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση κύλησε ήρεμα εκτός από την στιγμή που δημιουργήθηκε ένταση από την πρόταση του ΚΙΝΑΛ. Η εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, ζήτησε να κληθεί ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων, η κυρία Γιαννακοπούλου ζήτησε την εξέταση του κ. Χρήστου Σπίρτζη, υπογραμμίζοντας: «Πιστεύουμε ότι ξέρει πολλά ο κ. Σπίρτζης. Να μπει στον κατάλογο από τώρα». Από την ΝΔ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα συμφωνήσουν στο αίτημα καθώς το σκεπτικό του ΚΙΝΑΛ εδράζει στη ανάθεση έργων που μπορεί να προκύψει προς τον Χ. Καλογρίτσα, επί ΣΥΡΙΖΑ.