Με ένα βίντεο που μεταφέρει την κατάσταση στο νοσοκομεία της χώρας και εικόνες από τις βραδινές εφημερίες των ιατρών στις ΜΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με νέα ανάρτησή του στο twitter καλεί τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. 

«Κάντε το εμβόλιο. Βοηθήστε αυτούς που αγαπάτε να κάνουν κι αυτοί το εμβόλιο. Κάντε το για όλους μας. Εδώ, όλοι κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Αλλά το να μην φτάσετε ποτέ εδώ, είναι στο δικό σας χέρι. Ακούμε τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Εμβολιαζόμαστε», γράφει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του. 

Tο βίντεο που μοιράστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter δείχνει τον καρδιολόγο – επιμελητή εντατικής, Πάνο Σιμιτσή, να κινείται στους διαδρόμους του νοσοκομείου, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ και στα μισά της εφημερίας.


«Έχουν διασωληνωθεί ήδη τρεις άνθρωποι», λέει. «Μια γυναίκα και δύο άντρες. Και υπάρχουν άλλοι τόσοι σε κρίσιμη κατάσταση που ίσως διασωληνωθούν μέχρι να ξημερώσει. Είναι όλοι τους άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ. Μπορούσαν να μην είναι εδώ», συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Κάντε το εμβόλιο. Βοηθήστε αυτούς που αγαπάτε να κάνουν κι αυτοί το εμβόλιο. Κάντε το για όλους μας. Εδώ, όλοι κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Αλλά το να μην φτάσετε ποτέ εδώ, είναι στο δικό σας χέρι».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους ηλικίας 30-39 να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας: