Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεστεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ tv.

Σήμερα τα μέλη της Επιτροπής συνεδριάζουν προκειμένου να καθορίσουν  τα επόμενα βήματα και τον προγραμματισμό των μαρτύρων. Οι επιλογές, που εξετάζουν είναι  δύο. Είτε η επιτροπή θα αναμένει τη λήξη της καραντίνας του Χρήστου Καλογρίτσα, είτε θα αποφασίσει να καλέσει στο μεταξύ τον Αντώνη Λιανό, εκ μέρους της λιβανέζικης CCC.

Ο προγραμματισμός αφορά  σε δεύτερο χρόνο και τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων, του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Δήμου Βερύκιου, ως εκπροσώπου του Δημήτρη Κοντομηνά.

Ωστόσο, προτεραιότητα για την Επιτροπή αποτελεί η κλήση του βασικού μάρτυρα, που δεν είναι άλλη από την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Σε κάθε περίπτωση εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρου κλεισίματος των εργασιών της προανακριτικής. Ωστόσο, η επιτροπή πρέπει να εκδώσει πόρισμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όποτε και παραγράφεται η υπόθεση.