Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα συνεχίσει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με τo δεύτερο μέρος της κατάθεσης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά στην αδειοδότηση των καναλιών, διέκοψε απότομα την συνεδρίασή της όταν ο βασικός μάρτυρας Χ. Καλογρίτσας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ιατρείο της Βουλής, όπου διαγνώστηκε ότι ανέβασε σάκχαρο, εξ’ού και η δυσφορία που ένιωσε, όταν ανέβηκαν οι τόνοι και τα ντεσιμπέλ στη συνεδρίαση της Προανακριτικής!

Επεισοδιακή κατάθεση Καλογρίτσα


Η κατάθεση του Χ. Καλογρίτσα ήταν άκρως επεισοδιακή, με τον επιχειρηματία να ισχυρίζεται πως ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, τον κάλεσε και του είπε: "Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά;" και μάλιστα αναφερόμενος στις στενές σχέσεις που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το Νίκο Παππά τον χαρακτήρισε "πολυαγαπημένο" του φίλο.

Σύμφωνα με πηγές από την ΝΔ, ο επιχειρηματίας κατέθεσε ξεκαθαρίζοντας τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς "στήριζα τον ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζανη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους “νέους”. Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

SMS και email που καίνε τον Παππά


Ο «κόκκινος εργολάβος» στην κατάθεσή του εμφανίσθηκε να δηλώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως ο κ. Παππάς ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας CCC, υποστηρίζοντας πως διαθέτει σχετική αλληλογραφία και μηνύματα μεταξύ κινητών τηλεφώνων, εμφανίζοντας και ένα φάκελο στον οποίο υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία.

Ο μεγαλοεργολάβος κατέθεσε στα μέλη της επιτροπής και έδειξε έναν ολόκληρο φάκελο με email και sms.

Χ. Καλογρίτσας: «Εδώ είναι. Κυρία Τζάκρη αν δεν πει ο Παππάς αυτά που πραγματικά έγιναν, θα υποχρεωθώ να τα δείξω. Στην συνέχεια δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε κα φύγαμε. Ήταν και ο Τομπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία ...φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τον δικηγόρο του Παππά στη Επιτροπή

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑμ η βουλευτής Θ. Τζάκρη έθεσε θέμα παρουσίας στην επιτροπή του δικηγόρου του Νίκου Παππά, κάτι πρωτοφανές, όπως σχολίασαν από την ΝΔ, ενώ ο Παύλος Πολάκης επιχειρούσε κατ' επανάληψη να διακόψει την κατάθεση του Χ. Καλογριτσα, με τα μέλη της επιτροπής να κάνουν λόγο για πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Χρήστο Καλογρίτσα να απευθύνεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας λέγοντας: «Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω έργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο;».

Στην κατάθεσή του ο Χ. Καλογρίτσας, τέλος, φέρεται να αποκαλύπτει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να δημιουργηθεί η «επικοινωνιακή βιτρίνα » μέσω του οποίου θα στηριζόταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.