Με εμπλοκή και ένταση ξεκίνησε η σημερινή εξέταση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Για παραποίηση των επίσημων πρακτικών με απαλοιφή κρίσιμων δηλώσεων του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και καταγγέλλει πως θα υποβάλει μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση, για αλλοίωση των πρακτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Παππάς αιτείται να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της επίμαχης εξέτασης, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν διαγραφές αποσπασμάτων των πρακτικών και εφόσον αυτό αποδειχτεί να γίνει διόρθωση και συμπλήρωσή τους.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι τυχόν απόρριψη του αιτήματός του, συνιστά παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης και καθιστά άκυρη τη διαδικασία.

Το αίτημα του Ν. Παππά υπερασπίστηκε σε υψηλούς τόνους και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, καταγγέλλοντας αυθαίρετη αλλοίωση του περιεχομένου των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης του κ. Καλογρίτσα.

ΝΔ: Παρελκυστικό παιχνίδι καθυστερήσεων

Από την ΝΔ τα μέλη της προανακριτικής χαρακτήρισαν τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ως παρελκυστικό παιχνίδι καθυστερήσεων των ουσιαστικών εργασιών της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής ο εισηγητής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, αντέδρασε λέγοντας: «Έχουμε απ’ έξω τον μάρτυρα και κάποιοι εδώ διακόπτουν και καθυστερούν», ενώ και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη ΝΔ σημείωσε: «Κύριε πρόεδρε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι λειτουργεί παρελκυστικά. Είμαστε εδώ μια ώρα και δεν έχει έλθει ακόμα ο μάρτυρας».