Ξεκίνησε χτες στην ολομέλεια της Bουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Αποδήμων. Κατά την πρώτη ημέρα η αντιπαράθεση έφτασε στα ύψη με την κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να συγκρούονται καθόλη την διάρκεια.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Α’ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Μπογδάνος, «ξεγύμνωσε» την υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την - όπως είπε- προσπάθεια αποκλεισμού Ελλήνων από τις εκλογές, οι οποίοι ίσως και απογοητευμένοι από την κρίση αλλά και τα 5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζήτησαν την τύχη τους άλλου.

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ «οι οποίες περιστρέφονται γύρω από την προσπάθεια τους να διευρυνθεί η εκλογική βάση της χώρας με μετανάστες που καμία πρόθεση δεν έχουν να μείνουν, να προκόψουν και να ενσωματωθούν».

O κ. Μπογδάνος καταδίκασε την απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ο οποίος συμπορευόμενος με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε οργάνωσε πορείες και μίλησε για «τουρκικές μειονότητες».


Αναλυτικά όλη η ομιλία:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Γιατί είμαστε σήμερα εδώ;

Είμαστε εδώ για να επισπεύσουμε τη διακηρυγμένη επιθυμία και δέσμευση της τομεάρχη Αποδήμου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη η οποία στην περιβόητη πλέον συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστορική ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι το κόμμα της τάσσεται υπέρ της ψήφου των Αποδήμων «χωρίς όρους και προϋποθέσεις» προσθέτοντας μάλιστα πως αν ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέλθει στην εξουσία θα διορθώσει τον σχετικό νόμο.

Έναν νόμο που, υπογραμμίζω, δεν τόλμησε να φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα πέντε χρόνια της θητείας της, τον έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι όποιοι περιοριστικοί όροι και προϋποθέσεις εμπεριέχονται στις προβλέψεις του, οφείλονται στον ΣΥΡΙΖΑ, που διαφορετικά δεν θα τον υπερψήφιζε και δεν θα συγκεντρωνόταν η απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 βουλευτών ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποδείξτε, έστω και τώρα ότι η τομεάρχης σας δεν πήγε απλώς να ψαρέψει στα θολά νερά της υποσχεσιολογίας.

Βεβαίως, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στην πατρίδα και απανταχού της υφηλίου, σας γνωρίζουν πλέον καλά.

Γνωρίζουν πολύ καλά τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις σας.

Γνωρίζουν πολύ καλά για παράδειγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ιδεοληπτική του τύφλωση, κόπτεται να αποδώσει το προνόμιο της ιδιότητας του Έλληνα πολίτη σε οποιονδήποτε το ζητήσει, αδιαφορώντας για το αν όντως συντρέχουν ουσιώδεις δεσμοί του αιτούντος με τη χώρα και το έθνος μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται να διευρύνει την εκλογική βάση της χώρας με μετανάστες που καμία πρόθεση δεν έχουν να μείνουν, να ενσωματωθούν και να προκόψουν στη χώρα μας, αλλά απλώς ζητούν ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο για να συνεχίσουν την πορεία τους αλλού.

Και την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο για να εμποδίσει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε Έλληνες πολίτες, με ταυτότητα και διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας,που ζουν στο εξωτερικό.

Αρνείται στην πράξη ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο, αυτονόητο δικαίωμα που συνεπάγεται η ιδιότητα του πολίτη, προβάλλοντας προσχήματα που περιορίζουν σε ελάχιστους αποδήμους τη δυνατότητα άσκησής του.

Αυτές είναι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ:

Να ψηφίζουν για το μέλλον της χώρας άνθρωποι που τυχαία, πρόσφατα και λάθρα βρίσκονται στη χώρα μας, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν τη γλώσσα και τα στοιχειώδη στοιχεία του πολιτισμού μας, άνθρωποι που ούτε είναι, ούτε θέλουν να γίνουν ποτέ Έλληνες, και να μην ψηφίζουν οι Έλληνες, που πολλοί από αυτούς πικραμένοι από την κρίση της περασμένης δεκαετίας και αηδιασμένοι από την πενταετία ΣΥΡΙΖΑ αναζήτησαν την τύχη τους αλλού, κρατώντας την πατρίδα στην καρδιά τους.

Και εδώ, ούτε ερμηνεύω, ούτε υποθέτω.

Δείτε τι έκανε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, συμπορευόμενος με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε, πράκτορα του τουρκικού παρακράτους, ο οποίος μίλησε για εκδήλωση της «Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας».

Δεν έχουμε βεβαίως δει ακόμη κάποια έστω και διευκρινιστική δήλωση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν, πόσο μάλλον από το κεντρικό κόμμα ότι στη Θράκη υπάρχει μόνο μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα.

Αυτός όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ:

Αντί να συντάσσεται με τους Έλληνες, συντάσσεται με εκείνους που αποκηρύττουν την ελληνική τους ταυτότητα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας – είτε εξαιτίας μιας βαθιάς συμπλεγματικής στάσης ως προς οτιδήποτε εθνικό, είτε απολύτως συνειδητά στην άγρα των ψήφων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Σας καλώ και σας προκαλώ να αποδείξετε λανθασμένη την ανάγνωσή μου αυτή.

Σας καλώ και σας προσκαλώ να υπερψηφίσετε αυτό το σχέδιο νόμου, που κάνει το αυτονόητο:

Όπως ακριβώς επιτρέπει σε έναν ετεροδημότη κάτοικο Αθηνών να ψηφίσει από τον τόπο κατοικίας του για την περιφέρεια στην οποία είναι εγγεγραμμένος, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διευκολύνει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε Έλληνες πολίτες, με ελληνική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο, που απλώς ζουν στο εξωτερικό.

Σε Έλληνες πολίτες που, αν την ημέρα των εκλογών βρίσκονταν στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να πάνε και να ψηφίσουν κανονικότητα.

Και το κάνει, όπως ακριβώς ζήτησε η δική σας τομεάρχης, αφαιρώντας αχρείαστους όρους και προϋποθέσεις.

Αποδείξτε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο δικαιωματισμός σας είναι πραγματικός και όχι κίβδηλος, ότι δεν μπαίνει στο σκουριασμένο ζύγι της πολιτικής σκοπιμότητας.

Ιδιαιτέρως απευθύνομαι σε εκείνους και εκείνες από σας για τους οποίους προσωπικά γνωρίζω ότι παρά τις διαφορές μας, μας ενώνει η αγάπη για την πατρίδα.

Τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα είναι η ώρα να αρθείτε στο ύψος της περίστασης.

Διαφορετικά, θα είστε έκθετοι ενώπιον των Ελληνίδων και των Ελλήνων, στην πατρίδα και απανταχού στον κόσμο.

Και παρά τον προσωπικό σας πατριωτισμό, θα έχετε σφραγίσει μια και καλή τη πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη χώρα, την πατρίδα και το έθνος.