«Το υπόμνημα που θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο Νίκος Παππάς έχει τα χαρακτηριστικά ότι ''λες τις θέσεις σου χωρίς να δεχτείς ερωτήσεις''», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι τα sms και οι διάλογοι που παρουσίασε ο Χρήστος Καλογρίτσας, βρίσκονται στα κινητά του ιδίου και του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι όσο ο κ. Παππάς δεν προσκομίζει τους διαλόγους στο κινητό του, αυτό δημιουργεί εύλογα  ερωτηματικά από τα μέλη της προανακριτικής.

Είπε τέλος, πως περιμένει σαφείς απαντήσεις από τον Νίκο Παππά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την προανακριτική για την υπόθεση Παππά - Καλογρίτσα
, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε: «Κατά τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει απογυμνωθεί σε τέτοιο βαθμό που ο κ. Παππάς επιλέγει να φέρει υπόμνημα και δεν έρχεται να απαντήσει στις ερωτήσεις. Εγώ ξέρω ότι όταν τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο θεωρείς δεν έχεις κανένα πρόβλημα να εμφανιστείς, να δεχτείς τις ερωτήσεις από τους βουλευτές, να τους κατατροπώσεις με τις απαντήσεις σου. Όταν αντιθέτως, και ορθώς δηλαδή ως νομικός εγώ κρίνω ότι ορθά συμβούλευσαν τον κ. Παππά να έρθει με υπόμνημα στην επιτροπή γιατί το υπόμνημα που είναι απόλυτο δικαίωμα του υπόπτου ή του κατηγορουμένου έχει και τα χαρακτηριστικά ότι λες τις δικές σου θέσεις χωρίς να δεχτείς καμια ερώτηση και άρα δεν απαντάς».

«Εδώ υπάρχει κάτι πολύ απλό που πιστεύω ότι αν ο κ. Παππάς το έκανε αυτό θα τέλειωνε η διαδικασία πάρα πολύ εύκολα, έχει προσκομίσει κάποιους διαλόγους με sms ο κ. Καλογρίτσας και είναι ξεκάθαρο σε όλα τα μέλη της επιτροπής όπως μας το έδειξε κιόλας ότι έχει και άλλους διαλόγους που για τους δικούς του λόγους δεν τους έχει καταθέσει, αυτοί οι διάλογοι βρίσκονται σε δύο κινητά, το κ. του κ.Καλογρίτσα και στο κινητό του Παππά, κατά την άποψη μου ο κ. Παππάς αντί να φέρει υπόμνημα θα μπορούσε να πει ''πάρτε όλο το διάλογο που έχω με τον κ. Καλογρίτσα για να δείτε τι ισχύει και τι δεν ισχύει''. Όσο δεν προσκομίζει τους διαλόγους τους οποίους έχει ο κ. Παππάς δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και σε εμάς να θέλουμε να τον ρωτήσουμε τι εννοεί για κάποια πράγματα μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει ώστε να σχηματίσουμε πιο ασφαλή άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι και ο πιο φανατικός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ που με ακούει αυτή τη στιγμή δεν θεωρεί παράλογο όταν κάποιος φέρνει κάποιους διαλόγους αυτός που απαντά στους διαλόγους να μη φέρει το σύνολο τους προκειμένου να έχουμε μια πιο ασφαλή εικόνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε τρία γεγονότα που εξετάζουμε όπου αναφέρονται χρήματα, είναι η περίπτωση του κ. Μαρινάκη που έχει καταγγείλει και επιβεβαίωσε και ο κ. Καλογρίτσας ότι του ζητήθηκε να συμμετάσχει με 20 εκατομμύρια αλλά από τη στιγμή που δεν έγινε δεν μπορούμε να έχουμε κάποια διαδρομή. Το ίδιο ισχύει για τον κ. Κοντομηνά που είναι με μεταφορές μετοχών που ο ίδιος έχει καταγγείλει και επιβεβαιώθηκαν, και το τρίτο κομμάτι που έχουμε υπαρκτή διαδρομή πλέον είναι τα 3 εκατομμύρια της CCC. Αυτά τα 3 εκατομμύρια ακολουθούν μια διαδρομή που επιστρέφουν πίσω στην οικογένεια του κ. Καλογρίτσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το κρίσιμο όμως είναι ότι ο κ. Καλογρίτσας ότι με ισόποσο σχεδόν νούμερο δηλαδή 2.900 - αυτό ο ίδιος το καταθέτει και έχει δεσμευτεί ότι θα προσκομίσει και επιπλέον στοιχεία -έφτιαξε το Documento», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

«Το Documento οικογένειας Καλογρίτσα προκύπτει ότι το έχει φτιάξει, είναι βέβαιο ότι το έχει φτιάξει με δικά του λεφτά, το ύψος των χρημάτων ο ίδιος το τοποθέτησε σε αυτό το νούμερο και καταγγέλλει ότι με εντολή του κ.Παππά και έφτιαξε το Documento και του ζητήθηκε να το μεταβιβάσει μετά και στο τέλος επεστράφησαν αυτά τα χρήματα στις εταιρείες του. Βάζω όλη τη διαδρομή και όπως καταλαβαίνετε είναι μια σύνθετη έρευνα για εμάς γιατί από τη μια πλευρά έχουμε τα χρήματα άρα τα παρακολουθούμε και βλέπουμε ότι γυρίζουν πίσω στον κ. Καλογρίτσα. Έχουμε ένα έντυπο που έχει φτιαχτεί σε προηγούμενο χρόνο από την επιστροφή των χρημάτων αλλά προφανώς φτιάχτηκε με κάποια χρηματικά ποσά, και έχουμε και τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα και μεταφορά αυτού του περιουσιακού στοιχείου που φτιάχτηκε στο σύνολό του ως δομή, όχι ως μετοχικό κεφάλαιο γιατί η εταιρεία που έγινε μετά από τον κ. Βαξεβάνη είναι μια άλλη εταιρεία, ως δομή ξεχωριστά οπότε αυτό έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς...», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Πολιτικά αυτό γεννά πάρα πολλά θέματα μόνο και μόνο που ο κ. Καλογρίτσας φτιάχνει ένα έντυπο και καταγγέλλεται ότι αυτό το έντυπο έγινε με εντολή του κ. Παππά, αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα σοβαρό έρεισμα στο πολιτικό επίπεδο και ότι μετά είπανε ''φύγε εσύ τώρα από εδώ και να έρθει να το αναλάβει ο κ. Βαξεβάνης''. Σε νομικό επίπεδο εμάς δεν μας ενδιαφέρει η σχέση του κ. Βαξεβάνη με τον κ. Καλογρίτσα, εμάς μας ενδιαφέρει το πολιτικό πρόσωπο που διερευνούμε και κατά πόσο με εντολές δικές του γίνανε διαδρομές χρηματικών ποσών. Αυτό εξετάζουμε», συμπλήρωσε επεξηγηματικά.

«Κάθε εφημερίδα θα αξιολογήσει το ρεπορτάζ δηλαδή στην περίπτωση του Documento πχ θα αξιολογήσει κάθε εφημερίδα αν μπήκανε λεφτά πριν και μετά κράτησε λεφτά από αυτά που μπήκανε, αυτό είναι μια αξιολογική κρίση της εφημερίδας που θα το κάνει, το γεγονός λόγου χάρη στο πόρισμα το να αναφέρεται μέσα ότι αυτό το ποσό το οποίο ήρθε που είναι και ο βασικός λόγος που ξεκίνησε η διαδικασία, που ήρθε από την εταιρεία συμφερόντων της CCC στην Ελλάδα μετά από 3 μήνες το στείλανε για έλεγχο στην Αρχή Ξεπλύματος , για να το στείλεις για έλεγχο, που δεν είναι μια τυπική διαδικασία, το ερώτημα είναι πως έβγαλες εγγυητικές επιστολές και μετά από δύο μήνες έκρινες ότι πρέπει να σταλεί για έλεγχο και δεν το έστειλες εκείνη τη στιγμή και ενδεχομένως τότε να μην έβγαινε εγγυητική επιστολή», σημείωσε.

«Όλα αυτά τα λεει ο κ. Καλογρίτσας και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ο κ. Καλογρίτσας έχει στείλει μηνύματα. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με το συγκεκριμένο άνθρωπο ούτε ποτέ άνηκε στο φιλικό χώρο της κεντροδεξιάς για να μπορεί κάποιος να φανταστεί το οτιδήποτε, όταν όμως στέλνει μηνύματα και λεει ''να ακούσω τι θα πούνε για να φέρω άλλα έγγραφα'', μας δείχνει έγγραφα, μας δείχνει SMS και βλέπω ότι υπάρχει μια φοβερή πληθώρα βιομηχανίας εξωδίκων, μηνύσεων σε βάρος είτε εφημερίδων που σχολιάζουν την προανακριτική είτε και του προέδρου της προανακριτικής η κορωνίδα του ερωτήματος δεν είναι αυτός που έρχεται και σας λεει ευθέως ότι αυτό έκανε ο ένας αυτό έκανε ο άλλος αν είναι συκοφάντης γιατί δεν τον μηνύετε;», διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης.

«Εγώ φαντάζομαι ότι ο κ. Παππάς έχε κρατημένα τα μηνύματα που άλλαξε με τον κ. Καλογρίτσα φανταστείτε τι εντυπωσιακό θα ήταν και για τον ίδιο να πει ''154 σελίδες είχε ο κ. Καλογρίτσας και σας έδωσε μόνο 2-3 σελίδες, πάρτε τις 154 σελίδες να δείτε τι λένε''. Εγώ σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας του κ.Παππά και τουλάχιστον προσωπικά μιλώντας ως νομικός και ως βουλευτής το πώς θα το κρίνω στο πόρισμα θα είναι αποκλειστικά όχι με αυτά που φαντάζομαι αλλά με αυτά που υπάρχουν και έχουν κατατεθεί. Ως πολιτικός όμως οφείλω να πω ότι από τον πολιτικό κ.Παππά περιμένω σαφείς απαντήσεις για τους διαλόγους που είχε με τον κ.Καλογρίτσα, δεν περιμένω απλώς να γυρίσει και να μου πει ''δεν σχολιάζω''. Περιμένω από τον κ. Παππά να πει «αυτοί είναι οι διάλογοι, κοιτάξτε τους πραγματικούς διαλόγους στο σύνολό τους», κατέληξε.